Milli Takim Bodrum'da Belirleniyor

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafindan 2022 Optimist Yildizlar Kupasi Yarislari, Mugla’nin Bodrum ilçesinde gerçeklestiriliyor. Yarislarda Dünya Optimist Sampiyonasi’na katilacak Milli Takim belirlenecek.

TYF 2022 Faaliyet Programinda yer alan 2022 Optimist Yildizlar Kupasi Yarislari, 38 kulüpten 303 sporcunun katilimiyla Bodrum’da gerçeklestiriliyor. Bodrumspor Yelken Kulübü Subesinde gerçeklestirilmesi planlanan Optimist Yildizlar Kupasi, kulüpte Dünya Sampiyonasi hazirliklari devam ettigi için Pasatarlasi sahilinde yapiliyor. Dün antrenman ve deneme yarislarinin yapildigi 2022 Optimist Yildizlar Kupasi’nda bugün yarismalar basladi.

Küçük yelkenciler, denizin ortasinda rüzgar ve dalgalarla mücadele ettiler. Yarislar, 20 Mart Pazar günü ödül töreniyle sona erecek.

Marmara Yelken Kulübü’nden sampiyonaya katilan Yigit Gülay, “Bence gayet güzel bir yaris olacak. Ben daha junior kategorisindeyim. Bu sene junior kategorisinde son senem oluyor. O yüzden insallah iyi bir derece yaparim" seklinde konustu.



Tayfun Erey: "Keyifli yarislar geçecegine inaniyorum"

TYF Sportif Direktörü Tayfun Erey yaptigi açiklamada yarisla ilgili, "Bildiginiz gibi Optimist Dünya Sampiyonasi 27 Temmuz - 7 Haziran tarihleri arasinda Bodrum’da gerçeklesecek. Onun öncesinde bizim ulusal milli takim seçme yarisimiz olan 2022 Optimist Yildizlar Kupasi, burada basladi.

Türkiye’nin her tarafindan 303 sporcumuz milli takima girebilmek için yarisacaklar. Hepsine simdiden basarilar diliyorum. Yarislarimiz 6 gün sürecek. Toplamda 12 tane yaris planlanmakta. Hem güneyli hem de kuzeyli olmak üzere rüzgar her yönden gösteriyor su anda. Ben, çok keyifli yarislar geçecegine inanmaktayim" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA