Buzun Dadaslari Play-Off'u 3. Tamamladi

14 maçin 13’ünü kazanarak normal sezonu lider bitiren Erzurum BSB Gençlik Spor Kulübü’nün hocasina ve as oyucularina verilen ceza nedeniyle Play-Off’u 3. tamamladi.

Buz Hokeyi Intercity Süper liginde normal sezonu lider bitiren Erzurum Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Buz Hokeyi Takimi, Play-Off’ta üçüncü oldu. Son maçinda Buz Beykoz’a gol yagdiran Buzun Dadaslari rakibini 16-17 maglup etti. Mavi-beyazlilar Yakutiye 3 Binlik Buz Hokeyi Salonu’nda üçüncülük kupasini havaya kaldirdi. Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu 2021-2022 sezonunda yer alan Buz Hokeyi Intercity Süper liginde Erzurum Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Türkiye üçüncüsü oldu.

Mavi-beyazlilar 3’ncülük kupasini müzesine götürürken, Andrei Aleksev de en degerli forvet ödülünün sahibi oldu. Buzun Dadaslari, son maçinda Yakutiye 3 Binlik Buz Hokeyi Salonu’nda Istanbul Buz Beykoz SK ile karsi karsiya geldi. Erzurum ekibi Antrenör Yakup Arslan’in cezasi nedeniyle tribünden izledigi maçta Istanbul Buz Beykoz’a gol yagdirdi. Mavi-beyazlilar müsabakadan 16-7 galip ayrildi. Maçta Orta hakem Murat Aygün , Cemal Ersin Kaya, Çizgi Hakemleri Berkay Aslanbey, Yusuf Ceylan, Saha disi hakemleri Hakem Gözlemcisi Erhan Bulut, Masa Hakemleri Ragip Karcali, Halit Sengül, Çagri Yilmaz, Gökhan Bakirdöven, Elif Münire Baglar ve Ela Kara görev yapti. Antrenör Yakup Arslan nezaretindeki Erzurum Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Buz Hokeyi Takimi, bu sezon normal ligi lider tamamladi. 14 maçin 13’nü kazanan Erzurum ekibi adeta rekor kirarak Play-Off’a kaldi. Play-Off’da 6 maçin 3’nü kazanan Erzurum ekibi 3’nü de kaybetti. Dadaslar maglup oldugu maçlarda hocasinin ve önemli as oyuncularin cezali olusunun bedelini agir ödedi.

Antrenör Yakup Arslan’a 7 ay, Fatih Faner’e 2 yil, Denis Sander’e ise 9 ay ceza veren Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Ceza Kurulu, adeta Erzurum temsilcisinin sampiyonlugunu engelledi.

Son maçinda Istanbul Buz Beykoz’u maglup eden Erzurum Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, 3’nücülük kupasini Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk’ün elinden aldi. Mavi-beyazli takimda sezonun en iyi forveti seçilen Andrei Alaksev’in ödülünü Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Irfan Kurudirek takdim etti. Erzurum Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün Basarili Antrenörü Yakup Arslan ise gönüllerin sampiyonu olduklarinin altini çizerek sunlari söyledi:

“Gönüllerin Sampiyonu sporcularimin sezon boyunca sergilemis olduklari üstün basaridan dolayi alinlarindan öpüyorum. Yillardir buz hokeyinin var olmasi Için destegini eksik etmeyen Mehmet Sekmen Baskanima, gece gündüz varligini her an yanimizda hissettigimiz kulüp baskanimiz Ahmet Dal baskanima , brans sorumlumuz Mustafa Aygün baskanima, Il müdürümüz Birdal Öztürk müdürüme, spor sube müdürümüz Güngör Senses müdürüme, Yakutiye ilçe Müdürümüz Suat Yilmaz müdürüme, akli, gönlü bizimle olan evinde ve tribünde bizi destekleyen bütün destekçilerimize tesekkür ederim.”

Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, Türkiye üçüncüsü olan BSB Gençlik Sporun kupasini verirken, Mavi-beyazlilari kutladi. Öztürk, “Buz hokeyi Intercity Süper Liginde 3.lük kupasini kazanan Mavi-beyazlilara kupasini takdim ettik. Kulübümüzü, sporcularimizi ve teknik ekibi tebrik eder basarilarinin devamini dilerim” dedi.

Bu arada Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Sube Müdürü Güngör Senses, Buz Hokeyi Il Temsilcisi Fatih Arslan ve BSB Spor A. S Yüksek Irtifa Spor Salonu Müdürü Aykut Bozoglu’nun da hazir bulundugu ödül törenin de hakemler de ödüllerini aldi.

Kaynak: İHA