Önder Karaveli Açiklamasi 'Kazanmayi Hak Edecek Oyun Oynamadik'

Besiktas Teknik Direktörü Önder Karaveli, 2-1 maglup olduklari Galatasaray maçinin ardindan yaptigi açiklamada, ilk yarida rakibin baskisini kiramadiklarini ve kazanmayi hak eden bir futbol ortaya koymadiklarini ifade etti.

Süper Lig’in 29. haftasinda Galatasaray’a deplasmanda 2-1 maglup olan Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Karaveli, “Bugün buraya kazanmak için gelmistik. Baska da hiçbir sey düsünmemistik. Ilk yarida planladigimiz hiçbir seyi sahaya yansitamadik. Rakibin baskili baslayacagini öngördük ama süresinin bu kadar olmamasi gerekiyordu, olmasini biz sagladik. Rakibin attigi golle neredeyse ilk bölümü ön alan baskisiyla geçirdik. Rakip hücumdayken, topu ön alan hücumcularimizla bulusturup atak yapmak istedik ama bunu beceremedik. Merkez orta saha oyuncularimizla çok fazla top kaybi yaparak, kenar oyuncularimizla topa sahip olamayarak, savunmamizin pozisyon alamadan hizli hücum geçislerine sahip olmasini sagladik. Tek varlik gösterebildigimiz pozisyonumuz, attigimiz kornerlerdi. Onun disinda varlik gösteremedik. Ilk yarinin sonlarina dogru biraz dengelendi oyun. Ikinci yarida Josef oyuna girdi. Daha kisa kullanmak istiyorduk ama oyun bizi oraya itti. Galatasaray bizi kendi alaninda kabul etti. Oyunun bizde olmasi, topla daha çok oynamamiz pozisyon getirmedi. Biraz daha son bölümde Ridvan’i oyuna aldiktan sonra, Larin’i santrfor bölgesine geçirerek, rakibin merkez stoperlerinin hava hakimiyetlerini bilmemize ragmen, merkezden bir sey üretemedigimiz için kenarlardan bir sey çikarmak istedik. Larin’in bir pozisyonu vardi, sonuç gelmedi. Benim takimin basina geçmemin ardindan en az pozisyon buldugumuz maçti. Bugün ikinci golü atip beraberligi alabilirdik ama kazanmayi hak edecek bir oyun oynamadik” ifadelerini kullandi.

“Tercihlerim konusunda pisman degilim”

Bugün forma giyen oyuncularin performansi hakkinda sorulan soruyu yanitlayan Karaveli, “Can geçen maçin son dönemlerdeki en iyi performanslarindan birisini gösterdi. Güven, oyuna girdigi dönemlerde etkili olmustu. Geçen maçta oyuna katki saglayan isimlerdendi. Kenan son 3 haftadir, sahada beklediklerimizin hemen hemen tamamini yerine getiren bir oyuncuydu. Alex’in de yükselen bir formu vardi. Bu isimler Basaksehir maçinda en yüksek performans veren oyunculardandi. Bunlar futbolcular, makine degiller. Her günleri ayni olmuyor. Seyircinin de itisiyle rakip baskili bir oyun gerçeklestirdi. Temasli oyunda bize üstünlük kurdular. Oyuncularimizdan daha iyisini beklerdik ama oyuncularin her günü ayni olmuyor. Bugün de iyi günde degillerdi” dedi.

Güven Yalçin’in oyundan çikip direkt soyunma odasina gitmesini de degerlendiren Karaveli, “Bu sorunun muhatabi Güven. Ama genel üzerinden söylersem oyuncular ilk yari bitmeden oyundan çikinca üzülürler. Onun da beklentileri yüksekti. Can konusunda da pisman degilim. Geçen haftaki oyunda iyi baslayamadi ama sonrasinda çok iyi götürdü. Pismanlik duymuyorum” diye konustu.



“Kendimle ilgili gerekli elestiriyi yapacagim”

Kendi performansi hakkindaki soruyu da yanitlayan Karaveli “Burada bir maç kazanildiginda nasil teknik adamlar yukarilara çikariliyorsa kaybedilen maçta da sorumluluk bana ait. Tercihler, degisiklikler, hepsini sayabilirsiniz. Planladigimiz seyler yerine gelmedigi için üzgünüz. Galatasaray’in baslangiç baskisi kirabilseydik, biraz yerinden oynatabilseydik, pozisyon almada zorluk çikaracaktik onlara ama hiçbir sekilde yerinden oynatamadik. Kendimle ilgili su anda sicagi sicagina olmasa da sonrasinda mutlakta acimasizca elestirenlerdenim. Mutlaka bunu da yapacagim” dedi.

Oyuncu tercihleri hakkinda da konusan Önder Karaveli, “Kazanildiginda tercihler dogru, kaybedildiginde yanlis olarak yorumlaniyor. Ben bir önceki maçi referans alarak en dogru kadroyla çiktigimizi düsünüyorum. Besiktas Avrupa’da ve Türkiye’de her maçini kazanmak için sahaya çikar. Futbolcular çok istedi kazanmayi. Dünkü antrenmanda gösterdikleri, bugüne çok hazir olduklari yönündeydi ama bugüne yansiyan böyle degildi. Göreve basladiktan bu yana yaklasik 3 ay oldu ve oynadigimiz en etkisiz maçti. Kaybettigimiz Konyaspor ve Kayserispor maçlarinda da daha iyiydik” açiklamasini yapti. Maçtan önce iki kulübün yaptigi açiklamalar hakkinda konusmak istemedigini söyleyen Önder Karaveli, “Ben bu tip toplantilarda teknik sorulara cevap vermek istiyorum. Isin teknigiyle ilgili konusmak isterim. Benim hakkimdaki yorumlardan haberdar degilim. Bunlari takip ederek Besiktas’in teknik direktörlügünü yapamam. Bu yorumlar skor üzerinden yapildigi için, çok uzun süre önce bu yorumlari okumayi ve dinlemeyi biraktim” ifadelerini kullanirken, siyah-beyazli ekibin hedefi hakkinda da “Besiktas hedefsiz kalmayacaktir. Kayserispor maçinda nasil elendigimizi herkes seyretti. Harika bir oyun vardi ama sonuçsuz kaldi. Kalan haftalarda ikinci sira adina hedefimiz var. Sonuna kadar bunu kovalayacagiz. Sezon sonunda nerede oldugumuzu hep beraber görecegiz” açiklamasini yaparak sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA