Kerem Aktürkoglu Açiklamasi 'Taraftarlarin Destegi Ile Barcelona Maçini Kazanip, Tur Atlayacagimizi Düsünüyorum'

Galatasaray’in milli futbolcusu Kerem Aktürkoglu, Besiktas derbisinde galibiyeti hak ettiklerini belirterek, "Bugün goller bana nasip oldu. Mustafa’ya tesekkür ederim" dedi. Aktürkoglu, Barcelona maçinda persembe günü daha farkli bir taraftar atmosferi olacagini ifade ederek, "Onlarin destegi ile biz de insallah kazanip tur atlayacagimizi düsünüyorum" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasinda Galatasaray, sahasinda karsilastigi Besiktas’i 2-1 maglup etti. Mücadelede 2 gol atan sari-kirmizililarin basarili futbolcusu Kerem Aktürkoglu basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Derbiye mental olarak hazir olduklarini ifade eden Aktürkoglu, "Barcelona gibi bir takimla oynadiktan sonra yorgunlugumuz vardi. Yolculugumuz çok uzun sürdü. Mental olarak çok iyi hazirlandik. Derbinin çok daha önemli oldugunu biliyorduk. Takim arkadaslarimi tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel mücadele ettik. Galibiyeti hak ettik. Bugün goller bana nasip oldu. Mustafa’ya tesekkür ederim. Maçtan önce ‘Sana asist yapacagim’ diye söylemisti. Onun asistleriyle gol benim için daha kolay oldu. Gol sevinci ritüellesti artik. Harry Potter filmleri basladigindan beri ben de bir gol sevinci bulmam gerektigini düsündüm. Böyle bir gol sevinci çikti. Her sey güzel gidiyor" diye konustu.



"Taraftarlarin destegi ile Barcelona maçini kazanip, tur atlayacagimizi düsünüyorum"

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda Barcelona ile oynayacagi rövans maçi ile ilgili de 23 yasindaki futbolcu, "Taraftarimiz bizim her zaman itici gücümüz olmustur. Bugün de onlarin destegini sonuna kadar hissettik. Onlarin destegi ile çok daha güzel oynadik. Persembe günü çok daha farkli bir atmosfer olacak. Daha kalabalik daha coskulu bir Galatasaray taraftari olacak. Onlarin destegi ile biz de insallah kazanip tur atlayacagimizi düsünüyorum" yorumunda bulundu.

Gol bölgesinde olmayi çok sevdigini söyleyen milli futbolcu, "Oralarda da sansimin da her zaman yardimi oluyor. Çünkü o pozisyonlarda her zaman bos olamiyorsunuz. Idmanlarda bitiricilik üzerine her zaman çalisiyoruz. Bunlarin da etkisi oluyor. Kendim de eksiklerim için neler üzerinden gidebilirim diyorum. Bunlardan biri bitiricilik oluyor. Insallah üzerine koyarak devam ederim" dedi.

Her maçi geride biraktigini ifade eden Kerem Aktürkoglu, "Benim için Barcelona maçi geride kaldi. Besiktas maçini düsünmüstüm. O maçta nasil daha iyi takima yardimci olabilirim demistim. Bugün de çok sükür güzel geçti, kazandik. Bu maç da geride kaldi. Tekrar Barcelona maçi var. Ben her maça öyle bakiyorum" seklinde konustu.

Lyon gözlemcisi Bruno Cheyrou’nun kendisini izlemeye geldiginin hatirlatilmasi üzerine Aktürkoglu, "Bunlar güzel seyler. Ben her zaman sahaya odaklaniyorum. Benim isim sahada. Ben ne kadar kendimi gelistirirsem ne kadar takimima faydali olabilirsem bunlar çok güzel seyler. Ben sahadaki futboluma odaklaniyorum" degerlendirmesini yapti.

"Barcelona’daki beraberligin anlami olmasi için bu maçi kazanmamiz gerekiyordu"

Her Avrupa maçindan sonra geçmiste puan kayiplari yasadiklarini söyleyen milli futbolcu, "Bunlar bizi çok moral bozukluguna itti. Iyi oynadigimiz maçlar puan kaybi yasamistik. Bu maça mental olarak çok farkli hazirlandik. Çünkü Barcelona’daki beraberligin anlami olmasi için bu maçi kazanmamiz gerekiyordu. Bugün güzel galibiyet de taraftarimiza armaganimiz olsun" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA