Domenec Torrent Açiklamasi 'Ilk Yaridaki Oyunu Sürdürmemiz Gerekiyor'

Besiktas karsisinda 2-1 kazanan Galatasaray’da Teknik Direktör Domenec Torrent maçin ardindan takimin eforunun bugün tartismasiz oldugunu söyleyerek ilk yarida oynanan futbolu sürdürmeleri gerektiginin de altini çizdi.

Süper Lig’in 29. haftasinda Besiktas’i sahasinda 2-1 maglup eden Galatasaray’da Teknik Direktör Domenec Torrent, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Öncelikle saglik çalisanlari unutmayan Torrent, “Türkiye’deki bütün saglik personellerinin Tip Bayrami’ni kutlayarak sözlerime basliyorum. Umuyorum keyifli bir gün geçiriyorlardir, çünkü kesinlikle hak ediyorlar” dedi.

Çok yogun bir hafta geçirdiklerini söyleyen Torrent, “Biz çok yogun 1 hafta geçirdik. Uzun bir yolculuktan geldik. Dogrudan Istanbul’a dönemedik. Çarsamba günü buradan yola çiktik ve ancak dün aksam Istanbul’a dönebildik. Barcelona’nin sahasinda fiziken çok büyük bir efor sarf etmemiz gerekti ve bugün de kendi sahamizda çok efor sarf ettik. Ilk yarida çok net fikirlerle sahaya çiktik. Besiktas’a karsi daha fazla topa sahip olduk ve onlarin savunmasinin arasinda çok pozisyon yakaladik. Ikinci yarida ise Feghouli’nin bir rahatsizligi vardi ve oyundan çikardik kendisini. Bütün oyuncularim gerçekten ve konsantrasyon açisindan büyük is yapti. Ama topa sahip oldugumuz süre çok azdi ikinci yarida ve çok kaliteli bir oyun sergiledigimizi söyleyemem. Bu takim çok daha iyi oynayabilir ve evinde oynadigi bir maçta daha iyisini çikarabilirdi. Daha iyi maçlar çikarmamiz gerekiyor fakat bunun fiziksel yorgunlugun sonucu oldugunu da sizler de görüyorsunuz. Ne kadar yorgunsan o kadar topa sahip olman daha iyidir, topa sahip olursan dinlenebilirsin. Ama bunu çok basaramadik ama efor sarf ederek maçi kazandik” açiklamasini yapti.

“Bu takimin daha iyi oynayacagina inaniyorum”

Galatasaray için çok özel bir hafta oldugunu söyleyen Ispanyol teknik adam, “Bizim istedigimiz Galatasaray, daha çok ilk yarida oynayan takimdi. Ikinci yaridaki oyuncularin eforuna çok saygi duyuyorum. Ama Türkiye’nin en üst seviyedeki takimlarindan birisi olarak çok daha iyi oynayacagina inaniyorum bu takimin. Özellikle de evindeki maçlarda daha iyi oynayabilir. Berkan, Kerem ve Patrick’in maçi ne kadar yorgun tamamladiklarini görüyoruz. O yüzden kusurlarina bakmayin. Fakat asil ilk yarida yaptigimiz gibi hizli hücuma çikabilme, top sahip olma ve top kaybinda tepki gösterme bizim istediklerimizdi” dedi.

Baskili futbolun spor hayatinin son 11 yilinda yaptigi bir çalisma sekli oldugunu söyleyen Torrent “Spor hayatimin son 11 yilinda yaptigimiz çalisma sekli topu geri kazanma konusuydu. Su anda yorgunluk var ve çok fazla maç yapmasi gerekti takimin. Son 20 dakikaya kadar su anda normal mücadele edebiliyor takim. Barcelona döneminden bu yana Guardiola ile yaptigimiz oyunlar vardi. Bazilari dar alanda oluyor bazilari genis alanda. Bunlara pozisyon oyunlari diyoruz. Topa sahip oldugunuz zaman açilmaniz gerekiyor, kaybettiginizde de hizli tepki verip kapanmaniz gerekiyor. Dolayisiyla bir geçis oluyor. Dar alanda maçlar yapiyoruz ve farkli egzersizlerimiz de var. Bunlarin hepsi antrenman yaprak gelistirilebilecek seyler” açiklamasinda bulundu. Berkan’in çok enerjik bir oyuncu olduguna da dikkat çeken Torrent, “Berkan’i ileride oynatmadik ama onun çok enerjisi oldugu için, topa sahip oldugumuzda ileriye çikabiliyor. 4-3-3 oynadik ama Berkan kalitesi geregi, ceza sahasindan rakip ceza alana oynayabilen ve bosluga kosu yapabilen bir oyuncu. Cicaldau’ya rakip 2 kez sert sekilde girdi. Agzindan kan geliyordu oyuncunun. Kendisi önceden bu takima çok yardimci oldu. Su anda da yardimci oluyor ve devam edecek” dedi.



“Bayern’le gittigimizde 3 yemistik, City’le de kaybetmistik”

Futbolcularin mental sikinti yasamasini baski olarak görmedigini söyleyen Domenec Torrent, “Oyuncularin kendilerini gelistirmesi için odaklanmasi gereken konular bunlar. Takim ufak adimlarla gelismeye devam etti. Konyaspor maçinda hata yaptik. Pulgar top çikisinda geri çekilip yardimci olmaya çalisiyordu ve 3 stoper oynuyormus gibi göründü. Pulgar ve Taylan’in oynadigi dönemde aralarinda çok bosluk oluyordu. Biz Konya’da ikinci yarida biraz daha iyi oynadik. Pulgar’la alakali bir durum degil bu, kim oynarsa onunla alakali. 5-6 kisiyle hücuma çiktiginizda, top kaybi yaptiginizda Konyaspor arkadaki boslugu iyi dolduruyordu. Ama çalismadan hiçbir sey gelistirilemez. Oyuncularin mental olarak hazir oldugunu ve odaklandigini görüyorum. Takim olarak bunu görüyoruz. Barcelona’ya karsi çikardigimiz oyundan memnun olmak gerekiyor. Bir sonraki maçlarinda Osasuna’yi 4-0 yendiler. Ben Bayern’le gittigimde 3-0 kaybetmistik, City’yle gittigimizde de kaybetmistik. Oyuncularin orada oynadigi oyunu degerli görüyoruz. Avrupa’da benim için en iyi 5 takimdan birisine karsi bu oyunu oynayinca, bunu diger takimlara karsi da yapabileceginizi düsünüyorsunuz” diye konustu.



“Bugün tartismasiz olan sey takimin eforuydu”

Takimin bu maça motive oldugunu söyleyen Torrent, “Takim zaten kendiliginden motiveydi bu maça. Dün de biz ertelenmeyecegini düsünüyorduk çünkü hava sakinlesmisti. Oyunculara ‘Barcelona maçina hazirlanmanin en iyi yolu, bu maçi kazanmak’ demistim. Barcelona maçini düsünerek bu maça çikarsaniz, bu maçi kazanamazsiniz. Bence gerçekten tartismasiz olan sey efordu. Bana her gün bunu gösteriyorlar. Kerem de adim adim kendisini gelistiren bir oyuncu. Açikta oynama, pozisyon alma gibi konularda yardimci olmaya çalisiyoruz. Bütün oyunculara özen gösteriyoruz. Su anda onun hakkinda yorum yapmak adina erken ama Avrupa’nin en büyük takimlarinda forma giyebilecek potansiyelde. Biz antrenörler olarak oyuncunun topa sahip oldugu ana bakmiyoruz, topa sahip olduktan sonrasina ve antrenmanlarda ne yaptigina bakiyoruz. Ne kadar dikkat ediyor, ne kadar mütevazi ve futbol dünyasina büyük isler gösterme konusunda ne kadar istekli bunlara bakmamiz gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA