Okullararasi Futbol Turnuvasi Finalleri Rize'de Düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan gerçeklestirilen 2021-2022 Okul Sporlari faaliyet programinda yer alan Genç Erkek ve Genç Kiz Futbol Türkiye Final müsabakalari Rize’de gerçeklestirildi.

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan gerçeklestirilen 2021-2022 Okul Sporlari faaliyet programinda yer alan Genç Erkek ve Genç Kiz Futbol Türkiye Final müsabakalari 16 Okul takimi ve 352 sporcunun katilimi ile Rize’nin ev sahipliginde gerçeklesti. Kendi gruplarinda basarili olan okul takimlari finalist olmak için birbiriyle yaristi. Genç Kizlar kategorisi karsilasmalari sonucunda finale kalan Diyarbakir Spor Lisesi ve Samsun Gülizar Hasan Yilmaz Spor Lisesi müsabakasinda kiyasiya mücadelenin sonunda sampiyon Samsun ekibi oldu.

Ikinci olmanin da iyi bir sonuç oldugunu belirten Diyarbakir Spor Lisesi Beden Egitimi Ögretmeni Mehmet Ulas, “Takimimiz iyiydi. Alti aydir inanilmaz bir emek verdik. Sabahlari 6’da uyandik yagmur, çamur, batak demeden çalistik. Bu sonuçta iyi. Finale kadar geldik, finalde kaybettik. Birincilik gelseydi tabii ki çok daha iyi olurdu. Ama çokta önemli degil. Kizlarimiz bizim gözümüzde bu sampiyonanin lideri oldular. Biz kendimiz olaya böyle bakiyoruz. Turnuva çok iyiydi. Bizi Rize’de çok iyi agirladilar. Biz de Diyarbakir adina Rize’ye misafirperverliklerinden dolayi tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Sampiyon olan Samsun Gülizar Hasan Yilmaz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin Beden Egitimi Ögretmeni Metin Ates, “Çok çalistik, çok emek verdik. Harika bir organizasyon. Çocuklarimiz da çok ugrastilar. Ilk defa okulumuz adina bir alanda Türkiye sampiyonu olduk. Kizlarimin hepsinin alnindan öpüyorum. Çok çalistilar ve kazandilar. Kizlarim her seyi basardilar” ifadelerini kullandi.

Çok çalistiklarini ve emeklerinin sonucuna ulastiklarini söyleyen Samsun Gülizar Hasan Yilmaz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ögrencisi Ezgi Altundas, “Harika bir takim. Bilgili bir antrenör ve sonunda sampiyonluk. Çok inandik, çok çalistik, sonunda sampiyon olduk” seklinde konustu.

Kaynak: İHA