Mahallede Maç Var'in Sampiyonu Gençlik Spor

Mahallede Maç Var projesinde il sampiyonu BSB Olimpiyat Millet Bahçesi Hali Sahasinda belli oldu. Mahallede Maç Var’in Sampiyonu Gençlik Spor’un kupasini BSB Baskani Mehmet Sekmen takdim etti.

Bir çocugu Erzurumspor Alt Yapisinda oynayan çocuklarin top kosturdugu Mahallede Maç Var Projesinde Il Sampiyonlugunu müthis finalde Sabanci Ortaokulu’nu 2-1 maglup eden Gençlik Spor oldu. Mavi-beyazlilar grup maçlarini da geçerek TBMM Bahçesinde oynanacak olan büyük finale gitmek istiyor. Mahallede Maç Var’in Kupa töreni ise sampiyonlar ligini aratmadi. BSB Baskani Mehmet Sekmen sampiyon takimin kupasini takdim etti. Erzurum 3 Temmuz Stadi’nda baslayan ‘Mahallede Maç Var’ projesi Büyüksehir Belediyesi Olimpiyat Millet Bahçesindeki Hali Sahada yapilan final maçlariyla sona erdi.

Olumsuz hava ve saha kosullari nedeniyle Mahallede Maç Var Projesi’nin Erzurum Finalleri BSB Hali Sahasinda yapildi. Üçüncülük maçinda Harbisspor ile Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu karsilasirken, sampiyonluk maçi Gençlik Spor ile Sabanci Ortaokulu arasinda oynandi. Nefes kesen final maçlarini Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Oltu Belediye Baskani Necmettin Tasçi, ESKI Daire Baskani Ender Uzunoglu,Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, BB Erzurumspor Asbaskani Ahmet Dal, Erzurumspor Futbol Sorumlusu Muzaffer Bilazer, Alt Yapi Idari Koordinatörü Yasin Deniz, Gençlik ve Spor Yakutiye Ilçe Müdürü Suat Yilmaz, BSB Spor Müdürü Muzaffer Sahin, ASKF Baskani Selahattin Codur, Il Temsilcisi Burhanettin Andiç, Amatör Futbolcular Dernek Baskani Ferit Karakoca, TÜMSAD Baskani Muharrem Baydan ile diger davetlilerde izledi.

Cihan Çelebi’nin düdük çaldigi maçta Harbisspor ile Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu üçüncü olabilmek için karsilasti. Mücadeleyi kazanan Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu üçüncü oldu.

‘Mahallede Maç Var’ Erzurum Il Birinciliginde final müsabakasi Gençlik Spor ile Sabanci Ortaokulu arasinda oynandi. Iki takim oyuncularinin tamamina yakini Erzurumspor alt yapisinda top kosturuyor olmasi maça ayri bir heyecan getirdi.

Selim Demir’in yönettigi maç kiran kirana geçti. Gelecegin futbol yildizlari olacak minik yetenekler protokolün ve sporseverlerin huzurunda hünerlerini sergiledi.

Nefes kesen maçi 2-1 kazanan Teknik Patron Sahin Yakisan yönetimindeki Erzurum Gençlik Spor Mahallede Maç Var Projesinde Il Sampiyonu oldu. Mavi-beyazlilar grup maçlarinda basarili olarak yari finallere ardindan TBMM Bahçesinde gerçeklestirilecek olan büyük finalde oynamak için mücadele edecek.

Olimpiyat Parki Millet Bahçesindeki Büyüksehir Belediyesi Hali Sahasinda gerçeklestirilen ödül töreni ise sampiyonlar ligi ödül törenini oldukça renkli geçti.

Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Oltu Belediye Baskani Necmettin Tasçi, Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk ile diger davetliler ilk dördü giren takimlarin madalya ve kupalarini verdi.

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, “TBMM Baskanligimiz ile Gençlik ve Spor Bakanligimiz tarafindan düzenlenen bu anlamli turnuvaya katilan tüm takimlar bizim nazarimizda sampiyondur. Onun için Büyüksehir Belediyesi olarak katilan 16 takimimiza da madalya kupa ve esofman takimi hediye edecegiz. Böyle bir turnuvayi düzenleyen TBMM Baskanimiz Mustafa Sentop’a i Gençlik ve Spor Bakanimiz Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na tesekkür ediyoruz. Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüzü bu basarili organizasyondan ötürü tebrik ediyoruz. Bizde Büyüksehir Belediyesi olarak miniklerimize tesislerimizin kapilarini sonuna kadar açmaktan büyük bir mutluluk duyduk” diye konustu.

Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk ile Oltu Belediye Baskani Necmettin Tasçi da sampiyon takimin TBMM Bahçesinde mücadeleye katilmasini ve sampiyonluk kupasini Erzurum’a getirmesini temenni etti.

Maçlar, 7 asil ve 4 yedek sporcudan olusan takimlarin 20’ser dakika ve 2 devreli hali sahada karsilasmasi seklinde gerçeklestiriliyor. Final karsilasmasinin da TBMM Bahçesinde yapilmasi planlaniyor. TBMM tarafindan 1’inci olan takim oyuncularina tablet, 2’nci olan takim oyuncularina elektrikli scooter, 3’üncü takim oyuncularina drone hediye edilecek.

Kaynak: İHA