Kartal'in Gözü Ilk 4'Te

Süper Lig’in 29. haftasinda Galatasaray deplasmaninda boy gösterecek olan siyah-beyazlilar, rakibi karsisinda kazanarak Avrupa yolunda önemli bir engeli asmanin hesaplarini yapiyor.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasinda Galatasaray ile deplasmanda karsi karsiya gelecek olan Besiktas’ta hedef 3 puan. Bu sezon Avrupa’da doludizgin giden ancak ligde beklentilerin altinda kalan Galatasaray karsisinda kazanmak isteyen Önder Karaveli’nin ekibi, bu deplasmandaki 4 maçlik galibiyet hasretini de sonlandirmak istiyor. En son 2016-2017 sezonunda Anderson Talisca’nin frikik golüyle Galatasaray’i deplasmanda 1-0 maglup etmeyi basaran siyah-beyazlilar, son 4 sezonda ise rakibine 3 kaybedip 1 kez berabere kaldi.

Welinton, Pjanic ve Mert yok

Zorlu karsilasma öncesinde Besiktas’ta eksik oyunculardan Josef, Atiba, Ridvan takima dönerken, Pjanic, Welinton ve Mert Günok forma giyemeyecek. Dün yapilan antrenmanda adale agrisi nedeniyle takimla çalisamayan Ridvan Yilmaz ise bugün antrenmanda yer alacak ve maç kadrosunda yer bulacak.

Batshuayi mi Güven mi?

Galatasaray derbisi öncesinde Teknik Direktör Önder Karaveli, hücum hattinda henüz tercihini yapmis degil. Son haftalarin elestirilen ismi Batshuayi’nin yerine Güven Yalçin’i ilk 11’de sahaya sürmeyi planlayan Karaveli, son kararini bugün yapilacak antrenmanin ardindan verecek.

Karaveli kaybetmiyor!

Sergen Yalçin’in ardindan takimin basina geçen Önder Karaveli, savunma anlaminda takimi toparlasa da gol yollarindaki problem nedeniyle Besiktas kazanmakta güçlük çekiyor. Karaveli’nin takimin basina geçmesinden sonra ligde 13 karsilasmaya çikan siyah-beyazlilar, yalnizca Konyaspor deplasmaninda son dakikada yedigi golle 1-0 maglup olurken, kalan 12 karsilasmada ise 6 galibiyet ve 6 beraberlik elde etti. Siyah-beyazli ekip bu periyotta kalesinde 14 gol görürken, rakip aglari ise 20 kez havalandirdi. Ligde 45 puani bulunan Besiktas, üçüncü siradaki Basaksehir’in 2 puan gerisinde yer aliyor. Siyah-beyazli ekip, bu maçi kazanarak Avrupa yolunda önemli bir adim atmanin pesinde.

Kaynak: İHA