Ismail Kartal Açiklamasi' 5 Gollü Galibiyet Büyük Fenerbahçe Taraftarlarina Armagan Olsun'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, geldikleri günden beri çok iyi çalistiklarini belirterek, "Oyuncularimi çok iyi futbol oynadiklari için ve 5 gollü galibiyet için tebrik ediyorum. Bu galibiyetimizi büyük Fenerbahçe taraftarlarina armagan ediyorum" dedi. Kartal, genç futbolcu Arda Güler ile ilgili olarak da "Arda hem Türk futboluna hem de Fenerbahçe’ye uzun yillar hizmet edecektir" ifadelerini kullandi.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasinda Fenerbahçe, deplasmanda karsilastigi Alanyaspor’u 5-2 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Kartal, Alanya’ya kazanmak için geldiklerinin altini çizerek, "Son 5-6 haftadir lig maçlarinda yükselen bir grafigimiz var. Teknik, fizik, taktik ve oyun anlaminda üstüne koyan bir takimim var. Oyuncularimin ve takimin taktik anlaminda önemli bir yükselisimiz var. Bugün seyir zevki yüksek bir maç oldu. 2-0, 2-2 beraberligi yakaladi rakip, daha sonra yaptigimiz hamlelerle oyunu dengeledik. Önde baski yaptik. Maçi 5-2 kazandik. Sonradan oyuna giren 3 oyuncumuzun gol atmasi, bunlar sonradan oyuna girmelerine ragmen katki verdiler. Bugün Alanyaspor’a kendi evinde iyi bir takima karsi 5 gol attik ama önce ve sonra 5-6 tane gol olabilecek yüzde yüz pozisyonlarimiz vardi. Ikinci yarida da vardi" diye konustu.



"Arda geregini yapti"

6 tane oyuncularinin olmamasina ragmen elindeki oyunculari en iyi sekilde kullanarak 5 gollü bir galibiyet aldiklarini dile getiren Ismail Kartal, "Oyuncularimi tebrik ediyorum. Arda’ya gelirsek, ekibim Fenerbahçe lig tarihinin en genç oynayip gol atan oyuncusu oldugunu söyledi.

Arda bizim evladimiz, hem Türk futboluna hem de Fenerbahçe’ye uzun yillar hizmet edecektir. Arda’yi dogru zamanda oyuna aldik. Tam onun oynayacagi ortam vardi. O da geregini yapti. Bir gol bir asist ile bizleri mahcup etmedi. Onun yolu açik, gelecegi olan bir oyuncumuz. Ona güveniyoruz, onu seviyoruz, o bizim evladimiz ona da ayrica tesekkür ediyorum" degerlendirmesini yapti.

"Çalistigimiz bir gol"

Geldikleri günden bu yana ekibiyle bütün rakipleri analiz ettiklerini ve siki bir sekilde çalistiklarinin altini çizen Kartal, "Mesela ilk attigimiz gol insanlara tesadüf gelebilir. Kaleci uzun vurdu gol atti diye düsünebilirsiniz. Biz buna çalistik. Alanyaspor’u çok iyi analiz ettik. Çalismamizin karsiligini da aldik. Sonuçta Alanyaspor’a bundan sonraki maçlarinda basarilar diliyoruz. Oyuncularimi çok iyi futbol oynadiklari için ve 5 gollü galibiyet için tebrik ediyorum. Bu galibiyetimizi büyük Fenerbahçe taraftarlarina armagan ediyorum" açiklamasini yapti.

"Arda Güler açiklamasi"

Mesut Özil ve Arda Güler arasindaki forma rekabeti hakkindaki düsüncelerinin sorulmasi üzerine Kartal, "2 degil 3 tane, bir de Irfan Can Kahveci var. Mesut var, Arda var. Bunlar üst düzey oyuncular. Ben böyle oyuncularla çalistigim için çok mutluyum, gururluyum. Her oyuncum benim için degerli. Ne zaman nerede kimin oynayacagini planliyoruz. Bazilarini oynatmiyorum, onlarla konusuyorum, ikna ediyorum bu konuda. Onlar da bana yardim ediyorlar. Tamam hocam diyorlar. Karsilikli anlasarak medeni sekilde sorun çikmadan isimizi yapiyoruz. Onlar da destek oluyorlar" cevabini verdi.

Kaynak: İHA