Isitme Engelliler Badminton Milli Takimi, Akdagmadeni'nde Kampa Girdi

Isitme Engelliler Badminton Milli Takimi, 01-15 Mayis tarihleri arasinda Brezilya’da düzenlenecek 24. Isitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunlari için Yozgat’in Akdagmadeni ilçesinde hazirliklara basladi.

Akdagmadeni Kapali Spor Salonu’nda Milli Takim Basantrenörü Ertan Özkan, antrenörler Bircan Evrim Aslan ve Murat Altun koordinesinde çalismalara baslayan Isitme Engelliler Badminton Milli Takimi’nda 8 sporcu, 11 günlük kampta hem moral depolayacak hem de güç toplayacak. Kamp sonrasi basari gösteren 2’si erkek 2’si kadin olmak üzere 4 sporcu, Brezilya’da düzenlenecek 24. Isitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunlari’na katilmaya hak kazanacak.

Özkan: “Olimpiyatlarda ülkemizi en iyi sekilde temsil edecegiz”

Isitme Engelliler Badminton Milli Takimi Basantrenörü Ertan Özkan, Akdagmadeni’nde kamp yapmaktan duydugu memnuniyeti aktararak, “11-22 Mart tarihleri arasinda Akdagmadeni’nde milli takim kampimizin ilk ayagini yapiyoruz. Kütahya’da yapilan Türkiye Sampiyonasi’nda 120 sporcu arasindan ilk 4’e giren sporcularimizi burada milli takim kampina aldik. 1-15 Mayis tarihleri arasinda Brezilya’da Isitme Engelliler Olimpiyatlari yapilacak. Ülkemizi temsilen badminton bransinda 2 kadin, 2 erkek sporcumuzu yapmis oldugumuz kamplarda belirleyecegiz. Akdagmadeni gerçekten beklentimizin çok üstünde çikti. Buradan bizleri misafir ettigi ve göstermis oldugu ilgiden dolayi belediye baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Hedefimiz olimpiyatlarda ülkemizi en iyi sekilde temsil edip orada bayragimizi göndere çekmek olacaktir. Ekim ayinda düzenlenecek Avrupa sampiyonasinda da oldukça iddialiyiz. Genç ve iyi bir takimimiz var. Avrupa sampiyonlugunu da kazanacagiz” dedi.



Karakaya: “Verimli bir kamp dönemi geçirecegiz”

Kariyerinde dünya üçüncülügü basarisi bulunan Isitme Engelliler Badminton Milli Takimi sporcusu Zeynep Karakaya ise, “Akdagmadeni’ni çok begendim. Belediye baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Hedefim olimpiyatlarda sampiyon olmak. Burada çok verimli bir kamp süreci geçirecegiz” seklinde konustu.



Belediye Baskani Yalçin, sporculari yalniz birakmadi

Kampin ilk gününde sporculari yalniz birakmayan Belediye Baskani Uzm. Dr. Nezih Yalçin da, “1- 15 Mayis tarihleri arasinda Brezilya’da düzenlenecek olan olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek Isitme Engelliler Badminton Milli Takimimizi Akdagmadeni’nde misafir ediyoruz. Dün itibariyle baslayan kampimiz yaklasik 10 gün devam edecek. Insallah kamp sonunda sporcularimiz olimpiyat oyunlarina hazir hale gelecekler. Ay-yildizli al bayragimizi Brezilya’da göndere çekeceklerine cani gönülden inaniyor, basarilar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA