Galatasaray'da Derbide Hedef 3 Puan

Zorlu fikstürden geçen Galatasaray, Avrupa mesaisinden sonra Spor Toto Süper Lig’de oynayacagi Besiktas derbisinden 3 puanla ayrilarak çikis yakalamak istiyor.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasinda Galatasaray evinde Besiktas ile karsilasacak. Ligde iyi bir durumda bulunmayan sari-kirmizililar, derbiden galip ayrilip hem yukarilara çikmak hem de kötü giden sezonda taraftarlarina galibiyet hediye etmek istiyor.

Geçtigimiz persembe günü UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda Ispanyol ekibi Barcelona ile deplasmanda karsilasan Galatasaray, mücadeleden 0-0 ayrilarak avantajli bir sonuç almisti. Bu maçin ardindan olumsuz hava sartlarindan dolayi Istanbul’a gelemeyen sari-kirmizililar ilk idmanini Ispanya’da yapti daha sonra Izmir’e geçti. Aslan burada derbi hazirliklarina devam etti. Sari-kirmizililar, bugün Istanbul’a dönecek.

Iç saha karnesi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon 14 karsilasmaya çikti. Sari-kirmizililar söz konusu müsabakalarda 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 beraberlik aldi. Cimbom 14 maçta 20 gol sevinci yasarken, kalesinde 17 gole engel olamadi. Aslan son olarak sahasinda Çaykur Rizespor ile karsi karsiya geldi ve 4-2’lik skorla galip ayrildi.

Galatasaray’da derbisi öncesinde Arda Turan’in sakatligi bulunuyor. Sari-kirmizililarda üç futbolcu da sari kart sinirinda yer aliyor. Fernando Muslera, Ömer Bayram ile Mustafa Muhammed, Besiktas karsisinda sari kart görmeleri halinde ligin 30. haftasinda deplasmandaki Gaziantep FK maçinda görev alamayacak.

Kaynak: İHA