Felipe Sanchez Mateos Açiklamasi 'Performans Ve Sonuç Birbirinden Bagimsiz Degerlendirilmeli'

Alanyaspor Teknik Sorumlusu Felipe Sanchez Mateos, Fenerbahçe karsisinda alinan 5-2’lik maglubiyetten dolayi üzgün olduklarini belirterek, "Sonuç lehimize olmasa da performans bizim istedigimiz gibi" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasinda Alanyaspor, sahasinda Fenerbahçe’ye 5-2 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Felipe Sanchez Mateos, "Elbette bazen futbolda performans ve sonuç birbirinden bagimsiz degerlendirilmeli ve biz de bugün onu yapiyoruz. Her ne kadar bu maçin sonucu lehimize olmasa da performans aslinda bizim istedigimiz gibi diyebiliriz. Ilk yarida elbette 1-0 geriye düstük. Yedigimiz golü nasil tarif edebilecegimi bilmiyorum ama bizim için sanssizlik diyelim" ifadelerini kullandi.

“Klasik galibiyeti istedigimiz futbolumuzla oyuna devam etmeye çalistik”

Mateos, "Fenerbahçe ilk yarida savunmayi gayet önde tuttu. Bloklar arasinda top almamiza izin vermedi. Topu alsak bile savunma oyunculari dönmemize izin vermedi. Bu sekilde tehlikeli olamadik ilk yarida. Ikinci ayrinin hemen basinda golü yedik ve 2-0 geriye düstük. Oyuncularimiz güzel bir reaksiyonla 2-2’ye getirdiler oyunu bu dakikadan sonra elbette bir risk almamiz ya da maçi 2-2’de tutmamiz lazimdi. Bizim klasik galibiyeti istedigimiz futbolumuzla oyuna devam etmeye çalistik. Skoru beraberlikte tutmak istemedik ama kaleciden atilan uzun top sonucu gole mal oldu. Tabi bu golden sonra elbette bir reaksiyon gösterip gol bulmak istedik ancak bu zor oldu. Çünkü dördüncü golü yedik. Bu golü yedigimizde, dikkatimizi çeken sey kalecinin bir metre kadar topa disarida vurmasi oldu. Burada yan taraftan söylememize ragmen herhangi bir kontrol gerçeklesmedi. Besinci golde de yine öyle Camara’nin bir pozisyonu var ve biz kulübeden çok net bir sekilde faul oldugunu gördük fakat hakemlerimiz burada da devam ettiler. 2-2’den sonra bir galibiyeti getirme adina degisiklikler yaptik fakat olmadi" diye konustu.

Kaynak: İHA