Besiktas'tan Burak Elmas'a Cevap Açiklamasi

Besiktas Kulübü, Galatasaray Baskani Burak Elmas’in dün yaptigi açiklamalara cevap verdi. Yarin oynanacak olan derbi öncesinde taraflar birbirlerini hedef alan açiklamalar yaparken, siyah-beyazli kulübün resmi internet sitesinden çok sert bir cevap geldi. Sezon basinda Galatasaray’in PSV Eindhoven’a elenmesine dikkat çeken Besiktas, "2 maçta 7 gol yiyerek yiyerek elenmeyip gruplara kalabilselerdi, ülke puanina katkilari daha çok olurdu" denildi.

Süper Lig’in 29. haftasinda yarin oynanacak olan Galatasaray-Besiktas karsilasmasi öncesinde kulüpler birbirlerini hedef alan açiklamalarda bulundu. Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi’nin dün yapilan antrenmanin ardindan basin mensuplarina erteleme talebiyle ilgili yaptigi açiklamada "Galatasaray Kulübü zeminin bozulmasindan endise ediyorsa, gelip bizim stadimizda oynayabilir ya da Istanbul’da kendileri için uygun zeminli bir stat bulunur" ifadelerinin ardindan Galatasaray Kulübü Baskani Burak Elmas da yazili açiklamasinda, Besiktas’i hedef alarak "Ülke puani diyerek basladiklari sezonda birakin puan almayi, Avrupa’da gol bile atamadilar" ifadelerini kullanip erteleme talep etmelerinin sebeplerini yazmisti. Besiktas Kulübü’nden de bugün Burak Elmas’in sözlerine yanit geldi. Siyah-beyazli kulübün açiklamasi su sekilde:

"Galatasaray Spor Kulübü Baskani Burak Elmas’in 12.03.2022 tarihli nezaketten uzak, sportmenlige aykiri ve gerçekleri yansitmayan açiklamalarina cevabimizdir:

14 Mart Pazartesi günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynayacagimiz Galatasaray maçimizin ertelenmesiyle ilgili ne Galatasaray Spor Kulübü’nden ne Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ne de bir baskasindan Kulübümüze ve yöneticilerimize hiçbir talep gelmemistir. Kulübümüz, rakibimizin maçin ertelenmesi ile ilgili talebini medyadan ögrenmis ve medyanin israrli sorularina cevap vermek zorunda birakilmistir.

Futbol A Takimimizin dün Vodafone Park’ta yaptigi antrenmana davetli olan basin mensuplarinin erteleme konusundaki israrli sorularina Baskanimiz Ahmet Nur Çebi cevap verirken, ertelemenin kurallari bellidir ve bu kurallar çerçevesinde erteleme olmadigi takdirde ileride diger kulüpler için de emsal bir karar teskil edeceginden kaosa sebebiyet verecek ve herkesin durumuna göre yapilacak uygulamalarin dogru olmayacagini ifade etmis, stadyumumuzun insaati sirasinda ayni misafirperverligi göremedigimiz Galatasaray Spor Kulübü’ne de stadyumlarinda yagistan dolayi olusabilecek zemin problemi ihtimaline karsilik Galatasaray-Besiktas ve Galatasaray-Barcelona maçlari için Vodafone Park’i kullanimlarina açabilecegimizi ifade etmistir.

Ülke puanini bahane ederek kurallara, yönetmeliklere aykiri taleplerine kilif aramak için Izmir’e gitmeleri, üstelik uçaklar Barcelona’dan da, Izmir’den de Istanbul’a ulasiyorken bunu yapmis olmalari kafalarinda sakli niyetlerini gerçeklestirmek için uyguladiklari planin bir parçasi midir?

Günler öncesinden yetkililer tarafindan açiklanmis hava durumu raporlari ortadayken ulasim ve saha zemini ile ilgili tedbir almamis olmalarinin sebebi nedir?

Galatasaray Baskaninin dün yaptigi nezaketten uzak, sportmenlikten uzak gerçekleri yansitmayan açiklamalariyla ilgili asagidaki konulari da ayrica kamuoyunun dikkatine sunariz:

Baskanimiz Ahmet Nur Çebi’nin Türkiye Futbol Federasyonu’ndan limit artirimi ile ilgili talebini ülkemizi Avrupa’da temsil eden tüm kulüpler için yaptigini anlamamis olmanizi hayretle karsiliyoruz. Baskanimizin sezon basinda ülkemizi Avrupa Kupalari’nda temsil edecek kulüplerimiz için Türkiye Futbol Federasyonu’nun Finansal Fair Play talimatina yönelik limit artirimi talebi ülkemizi temsil eden tüm kulüplerimiz için yapilmistir ve bu sayede Galatasaray Spor Kulübü de fayda saglamistir."

"PSV’den 2 maçta 7 gol yiyerek elenmeyip gruplara kalabilselerdi"

Siyah-beyazli kulüp, açiklamasina su sekilde devam etti:

"Sezon basinda Sampiyonlar Ligi ön eleme maçlarinda PSV Eindhoven’dan iki maçta 7 gol yiyerek elenmeyip Sampiyonlar Ligi gruplarina kalabilselerdi UEFA siralamasinda 70 puanla bulunduklari 44. siradan, 77 puanla 37. sirada bulunan Besiktas’a yaklasabilir, ülke puanina hatiri sayilir bir katki saglayabilirlerdi. Son 1 haftada, son 1 ayda, son 1 yilda degil, son 10 yilda ülke puanina açik ara en çok katkiyi saglayan kulüp oldugumuz UEFA raporlarinda açikça belirtilmistir. Bu raporlari gözden geçirmelerini tavsiye ederiz.

21.01.2022 tarihinde Galatasaray kulübü resmi Twitter hesabindan ’Istanbul için yapilan yogun kar yagisi uyarisi üzerine, pazar günü oynayacagimiz Trabzonspor maçi öncesinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nin zemini koruma altina alinmis olup gerekli tüm tedbirler saglanmistir’ seklinde paylasilan fotografli içerikten 2 ay sonra 14.03.2022 tarihinde ayni stadyumda oynayacaklari Besiktas maçi ile ilgili ayni içerigi neden paylasmamislardir?

Ülke puanina katki saglamak için birliktelikten bahsedenler, 117 yillik degerlerinden dem vuranlar, bu fikirleri 2017 yilinda UEFA Avrupa Ligi’nden elenen takimimizin Lyon maçinin ertesi günü ’Tarih Bir Kere Yazildi’ baslikli paylasimi kulüp resmi Twitter hesaplarindan yayinladiklarinda düsünebilselerdi keske! Tüm bu samimiyetten uzak söylemleri de kamuoyunun takdirine birakiyoruz.

Bu durumda eski teknik direktörleri Fatih Terim’in 2019 yilinda Fenerbahçe’nin persembe günü oynadigi Avrupa Kupasi maçindan sonra 25.02.2019 Pazartesi günü oynanan Fenerbahçe Besiktas maçi ile ilgili olarak ’Derbiler tüm dünyada pazar günü oynanir’ sözünü de kendilerine hatirlatir, o gün baska kulüplerin maçlarina karisarak dile getirdikleri sikayetlerini bugün tekrar düsünmelerini tavsiye ederiz.

14 Mart Pazartesi günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanacak olan Galatasaray-Besiktas maçiyla ilgili olarak ’Aslanlar gibi rakibimizin karsisina çikacagiz’ ifadelerini kullanan Galatasaray Baskanina ve camiasina 17 Mart Persembe günü UEFA Avrupa Ligi’nde Barcelona karsisina da aslanlar gibi çikmalarini tavsiye ediyoruz. Zira biz 2020-2021 sezonu Lig, Kupa, Süper Kupa sampiyonu futbol takimimizla, karsilarina her zaman oldugu gibi tüm iyi niyetimizle, futbolseverlere kaliteli bir maç izletmek ve kazanmak için çikacagiz.

Sonuç olarak tüm bu yapmis olduklari açiklamanin özü itibariyla algiyi ligde bulunduklari durumdan uzaklastirmak için yapilmis siyasetlerini geçtigimiz sezonun 3 kupali sampiyonu Besiktas üzerinden yapmaya çalismalari da manidardir."

Kaynak: İHA