Baspehlivan Ismail Balaban Açiklamasi 'Altin Kemeri Kazanmak Istiyorum'

Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü pehlivanlari, 2022 güres sezona iddiali hazirlaniyor. Altin kemerli baspehlivan Ismail Balaban, bu yil Kirkpinar’da ve Elmali da altin kemeri kazanmak istedigini söyledi.

Büyüksehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü bünyesinde 42’si A takim olmak üzere 100’ü askin pehlivan bulunuyor. 2013 ve 2017 yillarinda tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde baspehlivanligi kazanan Ismail Balaban, 2006 yili Kirkpinar baspehlivanligini kazanan Osman Aynur, Turan Balaban, Yusuf Can Zeybek, Mustafa Batu, Cengizhan Simsek, Sah Ali Kurt, Menderes Saltik, Serkan Serttürk, Süleyman Basar, Mustafa Tas, Ibrahim Çoraman gibi Türkiye’nin taninmis baspehlivanlari Büyüksehir Belediyesi bünyesinde mücadele ediyor. Büyüksehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü güres takimi sporculari, 2022 yagli güres sezonu Mayis ayinda Kumluca güresleri ile açilacak.

Balaban siki hazirlaniyor

Antrenörleri Ufuk Atalan esliginde yogun bir tempoyla çalisan pehlivanlar, yeni sezonda birçok basariya imza atmayi hedefliyor. Haftanin 6 günü agirlik, kosu ve güres antrenmani yapan pehlivanlar, yogun bir hazirlik süreci geçiriyor. Altin kemerli baspehlivan Ismail Balaban, bu yil sezon basindan itibaren siki bir hazirlik süreci geçirdigini söyledi.

Bu yil tekrar altin kemeri kazanmak istedigini söyleyen Ismail Balaban, “Kasim ayi itibari ile antrenmanlara basladik. Haftanin alti günü disiplinli bir sekilde çalisiyoruz. Bu yil benim için daha önemli. Geçtigimiz yil yarismadan gelmistim, Bu yil aradaki kaybimi kapatmak istiyorum. Bunun için daha fazla çalisiyorum ve gayret ediyorum” dedi.

Güzel bir çalisma ortamina sahip olduklarini ifade eden Ismail Balaban, “Biz elimizden geldigince en iyi sekilde hazirlanmaya devam ediyoruz. Hedefimiz kürsünün en üst basamaginda yer almak. Elmali’da yillardir sampiyon olamiyordum. Geçen yil ilk kez Elmali’da birinci oldum. Bu yil hem Kirkpinar hem de Elmali’da kürsünün üst siralarinda yer almak istiyorum” diye konustu.



Turan Balaban: “Güzel bir hazirlik sezonu geçiyor”

Ismail Balaban’in ikizi baspehlivan Turan Balaban ise takim halinde bir bütün olarak güzel bir sezon hazirligi geçirdiklerini belirterek, Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne altin kemeri kazandirmak ve birçok güres organizasyonuna damga vurmak istediklerini kaydetti.



Yusuf Can Zeybek: “Bu sezon ilk kez baspehlivanlik boyunda mücadele edecekler”

2021 yilinda Kirkpinar’da basalti boyunda birinci olan ve bas boyunda mücadele etme hakki kazanarak ilk kez Elmali güreslerinde final oynayarak dikkatleri üzerine çeken Yusuf Can Zeybek de her pehlivanin hayali olan Kirkpinar da altin kemeri kazanmak istedigini aktardi. Geçen yil bas boyuna yükselen Mustafa Tas ise bu yil sezon basindan itibaren ilk kez baspehlivanlik boyunda mücadele edecegini, rakiplerini tanimaya basladigini vurgulayarak, hedefinin altin kemer kazanmak oldugunu vurguladi.

Osman Aynur: “Antalyalilari sevindirmek istiyor”

2006 yilinda tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde baspehlivanligi kazanan Osman Aynur, güzel bir çalisma dönemi içinde olduklarini dile getirerek, “Pandemi sürecini atlattik. Son iki yilda kisitlamalarda herkes gibi bizlerde zorlu bir süreç geçirdik. Yerel güreslerle baslayarak, kendimizi Kirkpinar’a hazirliyoruz. Antrenman kosullarimiz çok iyi. Hedefim de güres hayatimin sonuna dogru bütün Antalyalilari sevindirmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Ufuk Atalan: “Sezona damga vurmak istiyoruz”

Büyüksehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü Güres Takimi Antrenörü Ufuk Atalan, Türkiye’de en fazla güresçi barindiran kulüp olduklarini belirterek, “2022 yilindaki tüm organizasyonlarda Antalya Büyüksehir Belediyemizin adini en iyi sekilde duyurmak için mücadelemize devam ediyoruz. 100’ü askin sporcumuz var. Ata sporumuz gürese önemli bir destek veriyoruz. Takimimiz usta ve çirak pehlivanlarimiz ile güzel bir takim olduk. Hedefimiz Kirkpinar da altin kemeri kazanmak” dedi.

Kaynak: İHA