Baskan Altay Down Sendromlular Futsal Milli Takimi Kampini Ziyaret Etti

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Dünya Sampiyonasina Konya’da hazirlanan Down Sendromlular Futsal Milli Takimi ile bir araya geldi.

Peru’nun baskenti Lima’da 01-11 Nisan 2022 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek Dünya Sampiyonasina katilacak Down Sendromlular Futsal Milli Takimi, Konya Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde 10 gün süren bir kamp süreci geçirdi. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, 4 antrenör ve 11 sporcu ile Cemil Kelesoglu Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda antrenman yapan Down Sendromlular Futsal Milli Takimi’ni ziyaret ederek destek verdi.

Önümüzdeki ay Peru’da düzenlenecek Dünya Sampiyonasi’ni sabirsizlikla beklediklerini belirten Baskan Altay, “Avrupa Sampiyonu olarak kendinizi ispatladiniz. Allah’in izniyle sirada dünya sampiyonlugu var. Basarili olacaginiza yürekten inaniyorum. Sampiyona için dünyanin öbür ucunda da olsaniz tüm ülke olarak kalbimiz her daim sizinle olacak” ifadelerini kullandi.

“Türkiye Futbol Oynuyor Projesi” kapsaminda desteklenen Down Sendromlular Futsal Milli Takimi 2017 yilinda kuruldu. 2018 yilinda katildigi ilk Avrupa Sampiyonasinda üçüncü olan milli takim, 2021 yilinin Ekim ayinda da Italya’da bu kez Avrupa Sampiyonluguna ulasarak ülkemizi gururlandirmisti.

Kaynak: İHA