ALG Spor, Dünyada Lider

Kadinlar Futbol Süper Ligi’nde 14 hafta geride kalirken 2 maçi eksik olan Gaziantep ALG Spor, basarili sonuçlara imza atmaya devam ediyor.

T. Kadinlar Futbol Süper Ligi B grubunda mücadele eden, çiktigi 12 maçta maglup olmayan ve kalesinde gol görmeyen Gaziantep ALG Spor, basarisina bir yenisini daha ekleyerek dünya futbolunda erkek ve kadinlar tüm resmi maçlarda aldigi sonuçlarla lider konumda yer aliyor. Sari-Grili takim, kadin ve erkek liglerinin istatistiklerini tutan bir medya istatistik kurumundaki bin 500 lig arasinda dünya takimlari arasinda lider durumda yer aliyor.

Kalesini gole kapatti

Yapilan istatistik arastirmalara göre tüm dünyadaki resmi lig maçlari arasinda hiç gol yemeyen, namaglup ve en fazla gol atan takim konumunda yer alan Gaziantep ALG Spor, liderligini sezon sonuna kadar sürdürme amacinda. Sari-Grili takim, çiktigi 12 maçta rakip filelere 60 gol atarken kalesinde ise hiç gol görmedi. Takimin dünya siralamasinda lider konumunda olmasi ise kentte taraftarlarca büyük sevinç olusturdu. Iki maçi eksik olan Gaziantep ALG Spor’da, 12 maçta Mariem Houij 21, Kipoyi Ruth 11, Kristina Bakarandze 3, Ebru 4, Ilayda 4, Emine Ecem Esen 3, Ecem Cümert 3, Ece Tekmen 3, Eda Karatas, Medine Erkan, Kezban ve Grace’den 1’er gol kaydetti.



Maç basina bes gol ortalamasi ile oynuyorlar

Gaziantep ALG Spor, taraftari önünde çiktigi 6 maçi da galibiyetle kapatirken deplasmanda ise 4 maçini kazanirken 2 maçi da beraberlikle sonuçlandi. Iki maç eksigi ile suan 32 puan ve 60 averaj ile grubunda lider olan sari-grili takim, maç basina 5 gol ortalamasi ile oynarken atilan 10 sutun 5’i gol olarak dikkat çekiyorlar.

"Basarimiz tesadüf degil"

Gaziantep ALG Spor Kulübü Baskani Ali Gözcü, "Dünya’da tüm resmi liglerde lider konumda olmamiz kesinlikle tesadüf degildir. Bu yillar süre gelen çalismamizin bir ürünüdür. Bu da kadin futboluna ne kadar önem ve katki verdigimizin örnegidir. Tabii bu basarida en büyük pay sahibi teknik ekip ve oyuncularimizindir. Umut ediyorum ki bu basarimizi sezon sonunda sampiyonlukla süsleyerek Gaziantep’e kupayi kazandiracagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA