Cristiano Ronaldo Futbol Tarihinin En Golcü Futbolcusu Oldu

Manchester United’in Portekizli yildizi Cristiano Ronaldo, Tottenham aglarina attigi 3 golle birlikte kariyerinde 807 gole ulasarak profesyonel futbol tarihinin en golcü ismi olmayi basardi.

Ingiltere Premier Lig’in 29. haftasinda Manchester United, Old Trafford’da Tottenham ile karsilasti. Cristiano Ronaldo’nun 12. dakikada ceza sahasi disindan attigi golle 1-0 geriye düsen Tottenham 35. dakikada Harry Kane’in penaltidan attigi golle esitligi saglarken 3 dakika sonra Ronaldo yeniden sahneye çikti. Jadon Sancho’nun asistiyle topu aglara gönderen Portekizli yildiz kendisinin ve takiminin ikinci golünü atarken, devre arasina üstünlükle girmeyi sagladi. 72. dakikada Maguire’in kendi kalesine attigi golle maçta yeniden esitlik saglanirken Ronaldo, köse vurusundan kafayla attigi golle maçta hattrick yapti. Manchester United, karsilasmadan 3-2 galip ayrilarak ligdeki puanini 50’ye yükseltti. Ronaldo’nun bu maçta attigi goller de futbol tarihine geçmis oldu. 12 yilin ardindan yeniden Manchester’a dönen yildiz futbolcu, rekorlarina bir yenisini daha ekledi. Josef Bican’i geride birakan Ronaldo 807 gole ulasarak profesyonel futbol tarihinin en golcü futbolcusu oldu.

Tottenham karsilasmasinda 83. dakikada oyundan çikan Ronaldo, attigi 3 golle birlikte ligde bu sezonki 12. golünü atarken, Sampiyonlar Ligi’nde de 6 golü bulunuyor.

Kaynak: İHA