Ahiska Türkü Milli Sporcu Kamaloglu, Avrupa Sampiyonu Oldu

U23 Kadinlar ve Erkekler Avrupa Güres Sampiyonasi’nda altin madalya mücadelesi veren Ahiska Türk’ü sporcu Elvira Kamaloglu final maçinda Macar rakibini yenerek Avrupa sampiyonu oldu.

U23 Kadinlar ve Erkekler Avrupa Güres Sampiyonasi, 07-13 Mart 2022 tarihleri arasinda Bulgaristan’in Plovdiv sehrinde yapiliyor. 30 siklette madalya mücadelesi verecek milli sporcular arasinda daha önce birçok sampiyonluk elde etmis olan Ahiska Türkü milli sporcu Elvira Kamaloglu da kafilede yer aldi. Ukrayna’dan Erzincan- Üzümlü ilçesine iskan edilen Ahiska Türklerinden olan ve 2017 yilinda Türk vatandasligini kazanan sporcu Güres sampiyonasinin yapilan eleme maçlarinda Ispanyol, Bulgar ve Polonyali rakiplerini geçerek finale kaldi. Final maçinda ise Macar rakibini yenerek Avrupa sampiyonu oldu. 15 yasinda Türkiye’ye gelen Elvira Kamaloglu grekoromen kadinlarda Türkiye’ye ilk altin madalyayi getiren isim oldu. Elvira, kazandigi bu basari sonucunda hem kendisini hem de Türkiye’yi kadinlarda ilk kez takim halinde sampiyonluga ulastirdi.

Ayrica 23 ülkenin katildigi turnuvayi 1 altin, 1 gümüs ve 4 bronz madalya ile tamamlayan milli sporcular Cumhuriyet tarihinde kadinlarda ilk kez Avrupa’nin en büyügü oldu. Yine ayni yollarla Türkiye’ye gelen ve Türk Vatandasligi kazanan Ahiska Türkü Milli Sporcu Emrah Ormanoglu ise sampiyonada mücadelesine devam ediyor.

Kaynak: İHA