Abdullah Avci Açiklamasi 'Her Maçi Kazanmak Istiyoruz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, ne zaman sampiyon olacaklarini bilmedigini ancak her maçi kazanmak istediklerini söyledi

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasinda Trabzonspor sahasinda karsilastigi Göztepe’yi 4-2 maglup etti. Maçin ardindan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, maçinin ardindan düzenledigi basin toplantisinda taraftarlara tesekkür etti. Avci, Göztepe’nin ligin en çok hava topu mücadelesi yapan, ikinci topu en fazla alan, kenar ortasini en fazla yapan takimi oldugunu belirterek, "Biz de savunmada neler yapabilecegimizi çalistik. Hücumda topa fazla sahip olmaya çalistik. Ilk yari oyunun baslangiç sürecine dogru istekli baskili oyuna basladik. Girdigimiz firsatlar var degerlendiremedik, rakibi devreye soktuk. Kenar ortalarda pozisyon hatalari yaptik, Ahmetcan çikardi, maglup duruma düstük. Ilk yedigimiz gol faulmüs, simdi gördüm. Bunlar maç içinde olabiliyor. Ilk yari daha dominant olabilirdik, 2-2 ile içeri girdik. Takim savunmasi yapan takim olarak alisik olmadigimiz durumdu" seklinde konustu.



"Kazanarak devam etmek istiyoruz"

Avci, ikinci yari 3 degisik futbolcuyu sahaya sürdüklerini belirterek, "Dorukhan çok dogru tepki verdi. Djaniny özel yetenekli oyuncu dogru tepki verdi. Trondsen, sakatliktan çikmisti fizik olarak yeteril degildi Yusuf Erdogan’i oyuna aldik. Giren oyuncular dogru tepkiler verdi. Daha fazla topa sahip oldu. Edin, asistler yapiyor, çok iyi savunma yapiyor. Bütün takima kaptandan hepsine tesekkür ediyorum. Maç öncesi 900 dakika var, ligin bitmesine 810 dakika kaldi. Ne zaman sampiyon olacagimizi bilmiyorum. Her maçi kazanmak istiyoruz. Akil, mücadele, taktik, çalismanin karsiligini aliyorsun. Soyunma odasina huzurlu girdik, bugünü bitirdik. Henüz sampiyon olmadik, kazanarak devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandi.

"Ali Koç’a oyun ve emege saygi gösterdigi için tesekkür ediyoruz"

Fenerbahçe Baskani Ali Koç’un Trabzonspor’un ligin burasinda olmasinin tesadüf olmadigi ve oyununa saygi duyulmasi gerektigi yönündeki açiklamalarinin sorulmasi üzerine Avci, su yaniti verdi:

"Ali Koç’a samimi duygulari söyledikleri için tesekkür ederiz. Oyun ve emege gösterdigi saygi için tesekkür ediyorum. Bütün samimiyetle, bütün spor adamlarinda bu sekilde yaklasmasi arzumuz istegimiz. Ali Bey’e, duygu, düsünce samimiyet, oyun ve emege saygisi için tesekkür ediyorum."

Avci, tedavisi için ülkesine giden Marek Hamsik’ten iyi haberler geldigini, milli arada takima katilmasini beklediklerini söyledi.

Kaynak: İHA