Abdulkadir Ömür Açiklamasi 'Erken Sampiyon Olmak Istiyoruz'

Trabzonspor’un yildiz oyuncusu Abdulkadir Ömür, erken sampiyon olmak istediklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasinda sahasinda Göztepe’yi 4-2 yenen Trabzonspor’da 2 gol atarak galibiyette büyük rol oynayan Abdülkadir Ömür, maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Türkiye tarihinin en erken sampiyonu olmak istediklerini belirten Ömür, "Sampiyon olmamiza az kaldi. Sampiyonlugun bu maçlardan geçtigini biliyorduk. Geri sayima basladik. Çok iyi bir ortamimiz var. Özellikle içerdeki maçlarda çok farkli hücumsal oyun ortaya koyuyoruz. Geçen hafta kazanamadigimiz için üzgündük. Bu hafta onu telafi etmek istiyorduk" seklinde konustu.

Devreye 2-2 berabere girdiklerini dile getiren Abdülkadir Ömür, ikinci yari oyuncu degisiklikleriyle daha hücuma yönelik bir oyun ortaya koyduklarini ve kazandiklari için mutlu olduklarini belirtti.



"Sampiyonluk bizim için vazgeçilmez duygu"

Abdülkadir Ömür, 15 yasinda Trabzonspor’a profesyonel olarak imza attigini belirterek, "Ilk röportajimda Trabzonspor formasiyla tabii ki ’Herkes sampiyonluk yasamak ister. Her çocugun hayalidir. ’Trabzonspor alt yapisinda forma giymis genç yasta A takima çikan oyuncular için ayri bir heyecan, tutkudur’ demistim. Bunun hayaliyle yasamistik. Iki kez sakatlandigimda röportajimda da söylemistim. Sampiyonluk bizim için tek bir sey, vazgeçilmez duyguydu. Iki kupa kazandik, tek kupa lig sampiyonlugu kupasi kazanamadik. Genç oyuncular olarak bunun için çok çalistik, elimizden gelen her seyi yaptik. Bu sene de onun meyvesini aliyoruz" degerlendirmesini yapti.

"Sampiyonluk, altyapidan yeni çikan oyuncular için ayri bir hikaye olacak"

’Türkiye tarihin en erken sampiyonu olmak istiyoruz’ diyen basarili futbolcu, açiklamasini su ifadelerle sürdürdü:

"Bunun için çok az bir süre kaldi. Sampiyonlugu erken garantilesek bile hiçbir zaman durmayacagiz ve geri kalan maçlarimizi kazanmak isteyecegiz. Bizim için apayri bir hikaye olacak. Benim için Ugurcan, Ahmetcan yeni çikti alt yapidan çikan oyuncular için ayri bir hikaye olacak. Biz bunun içine kendi adimizi yazdirmak istiyoruz."

Abdülkadir Ömür, baska kulüpler tarafindan izlendigine yönelik sorulan soruya, "Beni takip eden takimlar olabilir. Su an tamamen amacimiz sampiyon olabilmek. Sezon devam ediyor. Tek bir amacimiz var. Çift kulvarda devam ediyoruz. Önceligimiz sezon bitmesi ve sampiyonluk kupasini kaldirmak" cevabini verdi.

Kaynak: İHA