Yunusemreli Milli Wushucular Avrupa Sampiyonasina Katilacak

Yunusemre Belediyespor’un sampiyon wushuculari Afra Betül ve Muhammet Talha Çetinkaya kardesler, Bulgaristan’da yapilacak Avrupa Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Yunusemre Belediyespor, amatör ferdi branslarda milli sporcular yetistirmeye devam ediyor. Mavi Beyazlilar, 2022 yilina firtina gibi baslarken, judodan sonra wushuda da milli takima sporcu kazandirmayi basardi. Yunusemre Belediyespor’un yetenekli wushucularindan Afra Betül ve Muhammet Talha Çetinkaya kardesler, 13-15 Mayis’ta Bulgaristan’da yapilacak Avrupa Sampiyonasi’nda mücadele edecek. 5-16 Subat tarihlerinde Antalya’da Türkiye Sampiyonu olan basarili sporcular, milli takimda da madalyalar kazanmayi hedefliyor. Afra genç kizlar taichi, Talha ise yildizlar chang quan kategorisinde ülkemizi temsil edecek.

Yunusemre Belediyespor Wushu Antrenörü Yusuf Çetinkaya, Avrupa Sampiyonasi’na umutlu bir sekilde hazirlandiklarini belirterek, hedefleri büyüttüklerini söyledi.

Çetinkaya, "Iki sporcumuz daha önce 2019 yilinda Ankara’da yapilan müsabakalarda Balkan Sampiyonu olmustu. Simdi hedefi büyüttük. Avrupa Sampiyonasi için siki çalisiyoruz. Derece alabiliriz. Sporcularimiza güvenim ve inancim sonsuz." dedi.

Çetinkaya ayrica wushuya katkilarindan ötürü Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk ve Yunusemre Belediyespor Kulüp Baskani Arif Alkan’a tesekkür etti.

Kaynak: İHA