U23 Avrupa Güres Sampiyonasi'nda Tarihi Basari

Bulgaristan’da düzenlenen U23 Avrupa Güres Sampiyonasi’nda mücadele eden Türkiye, kadinlar serbest stilde Avrupa sampiyonu oldu. 23 ülkenin katildigi turnuvayi 1 altin, 1 gümüs ve 4 bronz madalya ile tamamlayan milli sporcular, Cumhuriyet tarihinde kadinlarda ilk kez Avrupa’nin en büyügü oldu.

Plovdiv sehrinde yapilan U23 Avrupa Güres Sampiyonasinda grekoromen erkeklerde Avrupa ikincisi olan Türkiye, kadinlar serbest stilde de oldukça basarili sonuçlara imza atti. Erzincan Üzümlü Spor Kulübü sporcusu Ahiska Türkü Elvira Kamaloglu, 57 kg’da Avrupa sampiyonu olarak Türkiye’ye, grekoromen erkeklerden sonra altin madalya getiren ikinci isim oldu. U23 kadinlarda Asli Demir gümüs madalya kazanirken, Türkiye’yi Avrupa’nin zirvesine tasiyan yolda Rahime Ari, Zeynep Yetgil, Yagmur Çakmak ve Mehtap Gültekin de bronz madalya kazanarak gurur yasatti.

23 ülkeden sporcunun katildigi sampiyonada kadinlar serbest stilde Türkiye, 143 puan toplayarak kadinlarda ilk kez Avrupa sampiyonu olurken, 120 puan toplayan Macaristan ikinci ve 118 puan toplayan Polonya da üçüncülügü elde etti.

Madalya tablosu

Altin madalya:

57 kg Elvira Kamaloglu

Gümüs madalya:

68 kg Asli Demir

Bronz madalya:

53 kg Rahime Ari

55 kg Zeynep Yetgil

65 kg Yagmur Çakmak

76 kg Mehtap Gültekin

Kaynak: İHA