Seyhanspor'un Tarihi Beyaz Perdeye Tasinacak

Adana’nin köklü spor kulüplerinden biri olan Seyhanspor’un belgeseli çekiliyor. Kurtulus yillarinda ülke savunmasi için Kuvayi Milliye ruhuyla yasam bulan Seyhanspor’un basarilari, kupalari, baskanlari, futbolculari, yöneticileri ve antrenörlerinin yani sira Adana üzerinde emelleri olan emperyalistlere karsi verdigi amansiz mücadele beyaz perdeye aktarilacak.

Kulüp Baskani Zekeriya Turanbayburt, Seyhanspor’un, isgal yillarinda cepheden cepheye haber ulastirmak üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle 25 Aralik 1918’de Yeni Adana gazetesini çikarmaya baslayan Ahmet Remzi Yüregir’in baskanliginda kuruldugunu söyledi.



Seyhanspor’da yurtseverlerin, demokratlarin, Adana’nin önde gelen insanlarinin baskanlik ve yöneticilik görevlerinde bulundugunu ifade eden Turanbayburt, “Seyhanspor sadece bir spor kulübü olarak görülemez. Seyhanspor mazisi, tarihe altin harflerle not düsülmüs onurlarla doludur. Sayisiz basarilara imza atmis, müzesi kupalarla dolu kulübümüz Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalmasi için mücadele etmis, ugras vermis, gönüllüler ordusuyla halkini savunmus bir degerdir. Tüm bu degerleri önce Adanalilarin ardindan tüm Türkiye’nin takdirine ve begenisine sunmak için belgesel film hazirligimiza devam ediyoruz. Kurtulus tarihimizi ve günümüzdeki Seyhanspor’u geçmisten gelecege isik tutan yapisiyla beyaz perde araciligiyla halkimiza sunacak olmanin heyecanini yasiyoruz ” diye konustu.

Ahmet Remzi Yüregir’in milli mücadele döneminde ilk olarak Türk Ocagi adiyla kurdugu, ardindan dayanisma ruhunun spora dönüstürüldügü Seyhanspor’un Adana için tarihi degere sahip olduguna dikkat çeken Turanbayburt, “Seyhanspor, Ahmet Remzi Yüregir’le birlikte Riza Salih Saray, Huriye Saray, Erdogan Meto, Remzi Çomu, Çoban Yurtçu ve Osman Yeresen gibi Adana’nin önemli isimlerinin baskanlik yaptigi bir spor kulübüdür. Seyhanspor’u yasatmak her Adanalinin görevi olmalidir” dedi.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Sevkin, Seyhanspor Kulübünü ziyaret etti. Davetleri ve misafirperverlikleri için Seyhanspor Kulüp Baskani Turanbayburt, yöneticiler, antrenör ve futbolculara tesekkür eden Sevkin ise kulüp belgeselinde kendisinin görüslerine de yer verilecek olmasinin onurunu yasadigini söyledi.



Kulübün kupalarini inceleyen Dr. Sevkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda küllerinden dogmasi için mücadele eden basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Adana için unutulmaz mücadelesiyle dünyaya nam salmis, Seyhanspor kurucusu Ahmet Remzi Yüregir, Seyhanspor’a gönül vermis ve bugün hayatta olmayan tüm baskan ve yöneticileri, antrenörleri, sahalarda ter dökmüs tüm futbolculari sevgi, saygi ve minnetle andigini, bugünlerden gelecege tasiyacak baskan, yönetici ve futbolculari da gönülden kutladigini ifade etti.

Kaynak: İHA