Red Bull Neymar Jr.'S Five'ta Ilk Eleme Adana'da

Dünyaca ünlü Brezilyali futbolcu Neymar Jr.’in ismiyle düzenlenen Red Bull Neymar Jr.’s Five’in ilk eleme heyecani Adana’da yasanacak.

Brezilyali futbolcu Neymar Jr.’in adiyla düzenlenen sokak futbolu turnuvasi Red Bull Neymar Jr.’s Five heyecani, 12 Mart’ta Adana’da yapilacak ilk elemeyle start aliyor. Simdiye kadar dünya genelinde yaklasik 100 ülkeden birçok futbolseverin ter döktügü organizasyonun Türkiye elemeleri bu sene üç farkli sehirde yapilacak. Katar’daki büyük finale gitmek isteyen takimlar, 12 Mart’ta Adana’da, 19 Mart’ta Erzurum’da ve 26 Mart’ta Trabzon’da elemeleri geçmeye çalisacak. Sokak futbolu heyecaninin doyasiya yasanacagi turnuvada Türkiye finali ise Trabzon’da gerçeklestirilecek.

Sampiyon takim Katar yolcusu

27 Mart’ta düzenlenecek büyük Türkiye Finali’nden sampiyon olarak ayrilmayi basaran takim Katar’da gerçeklestirilecek Dünya Finali’ne giderek, Türkiye’yi temsil edecek. Red Bull Neymar Jr.’s Five’ta dünyanin en iyi sokak futbolu takimi olmak isteyenler internet üzerinden basvuru yapabiliyor.

Golünü at rakip takimi azalt

Dünya çapinda büyük bir kitleye hitap eden organizasyona 18 ile 35 yas arasindaki her oyuncu katilabiliyor. Turnuvada gol yiyen takimdan bir oyuncu çikiyor. Sahada beser kisiden olusan takimlardan birinin son oyuncusu çiktiginda veya 10 dakikalik oyun süresi doldugunda maç sona eriyor ve maçin kazanani ilan ediliyor.

Neymar Jr Enstitüsü nedir?

Dünya Finali’nde sampiyon olacak ekibin karsisina çikacak olan Neymar Jr. Enstitüsü, Neymar’in kurdugu kar amaci gütmeyen bir dernek. Basarili oyuncunun çocuklugunu geçirdigi Praia Grande’de bulunan enstitü, 7-14 yaslari arasindaki 2 binden fazla çocuk ve aileleri için barinma, yemek ve futbol gibi hizmetler veriyor.

Kaynak: İHA