Meteoroloji Uzmanindan Istanbul'da Hafta Sonu Için Siddetli Kar Uyarisi

Meteoroloji Mühendisi Cihat Er, Istanbul’da hafta sonu yogun kar yagisinin beklendigine isaret ederek, Istanbullulari özellikle cumartesi günü için uyardi.



Sabah erken saatlerde baslayan kar yagisi Istanbul genelinde etkili olmaya devam ediyor. Soguk havanin önümüzdeki günlerde de devam edecegi ögrenilirken, uzmanlar özellikle hafta sonu için uyarilarda bulundu. Hafta sonu görülecek yagislarin, su ana kadarkilerden çok daha yogun olacagini belirten AKOM Meteoroloji Mühendisi Cihat Er, Istanbullulari cumartesi günü etkili olacak kar yagislari konusunda uyardi.

Cumartesi günü için Istanbullulari uyardi

AKOM Meteoroloji Mühendisi Cihat Er, “Su anda bogaz çevresinde aralikli, hafif sayilabilecek yagis geçisleri devam ediyor. Sonrasinda mola veriyor. Aksam saatlerinde yeniden etkisini arttiriyor. Yagis, gün içerisinde molalarla bu sekilde devam ediyor. Fakat yarin günün ilk saatlerinde yagis, etkisini yeniden arttiriyor. Özellikle önümüzdeki 4-5 gün boyunca uyarilarini yaptigimiz yagisin en yogun oldugu gün, yarin, cumartesi günü olacak. Bu zamana kadar aldigimiz yagislara benzer sekilde, yarin da, sabah ilk saatlerden itibaren gün boyunca kuvvetli, yer yer yogun yagis geçisleri alacagiz. Yagislar, cumartesi günü bugünden çok daha etkili. Önümüzdeki saatlerde molali yagis geçisleri devam ediyor, soguk ve yagisli hava bölgemizi terk etmis degil. Ama özellikle yarin görülecek yagislar, etkili yogun kar yagisi geçisleri, su ana kadar gördügümüz yagislarin su ana kadarkinden çok daha etkili olmasi bekleniyor. Yagisin pazartesiden sonra bölgemiz üzerindeki etkisini kaybedecegini söyleyebiliriz, modeller su anda bu sekilde gösteriyor. Biz yagisi anbean takip ediyoruz. Herhangi bir güncelleme oldugu zaman biz yine teknik bilgilendirmelerimizi, raporlarimizi buradan ilgili birimlere iletiyor olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA