Fenerbahçe Başkanı Ali Koç konuşuyor! "Geçen sezon 12-15 puanımız gasp edildi"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündemde konularla ilgili açıklamalarda bulunuyor. Ali Koç, konuşmasının başında "Hazırlanırken zorluk çektim. O kadar malzeme var ki, o kadar çok akıl tutulması olan Türk futbolunda yaşanan gariplikler var ki... Hangi birini paylaşacağıma halen karar verebilmiş değilim." açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündemde konularla ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Fenerbahçe - Trabzonspor maçı öncesi atamalarla yaşanan bir gariplik oldu. Endişelerimizi açıkladıktan 1 gün sonra niye endişe duyduğumuzu, neden açıklama yapma ihtiyacı duyduğumuzu söylemiştik. 8 Mart'ta TFF'nin aldığı karar, tüm ülke futbolunu karman çorman hale getiren bir adımdır. Bizler ne kadar endişeli olduğumuzu paylaşmakta haklı çıktık üzülerek. Hazırlanırken zorluk çektim. O kadar malzeme var ki, o kadar çok akıl tutulması olan Türk futbolunda yaşanan gariplikler var ki... Hangi birini paylaşacağıma halen karar verebilmiş değilim.

"TÜRK FUTBOLUNDA KAOS, KAYIRMA, ADALETSİZLİK, GÜVENSİZLİK VAR"

Türk futbolunda nasıl bir ortam var? Karmaşa var mı, var. Kaos var, kayırma var, adaletsizlik var, belirsizlik var, güvensizlik var. Yoğun lobi ve yoğun dedikodu var. Kazanmak için her yol mübah sayılıyor. İnsan sermayesi her geçen gün erozyona uğramış, finansal anlamda çökmüş, yeni nesle hitap etmekte güçlük çeken, vasatlığın norm olduğu bir duruma hepimiz el birliğiyle getirdik. İstikrarlı bir şekilde hep geriye saran bir sistem içerisindeyiz. Bu sistem bir nebze olsun liyakatle, adamcılıktan uzak, adil rekabetin norm olduğu bir şekilde yönetildiği takdirde topluma faydası olan, silkelenip ayağa kalkma potansiyelli bir değerdir Türk futbolu.

"FENERBAHÇE YILLARDIR BU SİSTEMİN EN MAĞDURLARINDAN BİRİSİ"

Birleştiricilikten uzak, toplumu ayrıştırmaya hizmet eden bir durumdadır. Fenerbahçe, bu sistemin en büyük mağdurlarından biridir. Fenerbahçe, yıllardır istikrarlı bir şekilde bu yaşanan sorunları da dile getirmektedir. Duruşumuzda, söylemlerimizde, mücadelemizde bir gram şaşma olmamıştır. Belki bizim yöntemlerimiz, bazılarına naif, bu sektörde meyve vermeyecek, hatta romantik gelse de göreceksiniz er ya da geç bizim gibi düşünenlerin düşünceleri galip gelecektir.

"GEÇEN SEZON 12-15 PUANIMIZ GASP EDİLDİ"

Kulübümüz, istisnasız bir şekilde istikrarlı ve sistematik olarak yıllardır birçok sezonda şampiyonluk yarışının bazen sonunda, bazen kritik dönemeçlerinde darbe alıyor, almaya devam ediyor. En yakın örneği geçen sezon. Geçen sezon yaşanan hakem faciaları nedeniyle taraflı, tarafsız herkesin kabul ettiği üzere 12-15 puanımız gasp edildi. 2 puan farkın olduğu bir ligden bahsediyoruz. Bu bize göre değil. Bu puan kayıpları gri pozisyonlardan değil, açık, net, sarih pozisyonlarda kaybettiğimiz puanlardan bahsediyorum. Gri pozisyonlara girersek 12-15 puan yükseliyor.