Basaksehir Açiklamasi 'Sorularimiza Cevap Alamadik'

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nun hakemlerle ilgili almis oldugu kararlar sonrasi Basaksehir, sormus olduklari sorularin cevaplarini alamadiklarini ve yeni sorular ekleyerek, konu ile ilgili açiklama beklediklerini yineledi.

Basaksehir, kulübün resmi internet sitesinden yaptigi açiklamada; MHK’nin hakemlerle alakali almis oldugu kararlar sonrasi konunun muhattaplarina yönelttikleri sorularin cevaplandirilmadigini yineleyerek, ilave sorular yöneltti. Kulübün resmi internet sitesinde yayinlanan açiklama su sekilde:

"Ligin bitmesine 10 hafta kala Süper Lig hakem listesinde yapilan degisiklikler ile sorularimizi daha önce paylasmistik. Merkez Hakem Kurulu Baskani’nin katildigi bir televizyon programinda bilimsellikten ve kamuoyunu tatmin etmekten çok uzak açiklamalarin haricinden herhangi bir cevap alamadik. Ilave sorularimiz sunlardir:

- Bu hafta oynanacak olan Basaksehir-Antalya maçina atanan bir hakem, onurlu bir durus sergileyerek maçi iade etmis midir?

- Geçen hafta oynanmis olan Fenerbahçe-Trabzon maçinda kirmizi kart gösterilen oyuncuya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 1 maç ceza vererek hakemin hatali karar verdigine kanaat getirmis midir?

- Bu kirmizi karti gösteren hakem Zorbay Küçük listenizde görevlendirecek baska hakem kalmadigi için Basaksehir-Antalya maçina atanmis midir?

MHK’nin sezonun kalan haftalari için yapacagi atamalar ile ilgili soru isaretlerinin giderilmesi için bu sorularin cevap bulmasi elzemdir. Bu sorularin cevap bulmamasi halinde MHK’nin acilen istifa etmesi gerekir, istifa etmemesi halinde ise kalan haftalarla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK saibe altinda kalacaktir."

Kaynak: İHA