Bartin Üniversitesi Ögrencisi Zeynep Yetgil, Avrupa Üçüncüsü Oldu

Bartin Üniversitesi ögrencisi milli sporcu Zeynep Yetgil, 23 Yas Alti Avrupa Güres Sampiyonasi’nda 53 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu.

Bulgaristan’in Filibe sehrinde düzenlenen 23 Yas Alti Avrupa Güres Sampiyonasi’nda mindere çikan Bartin Üniversitesi ögrencisi milli sporcu Zeynep Yetgil, bronz madalya almayi basardi. 55 kiloda mücadele eden basarili sporcu, elde ettigi dereceyle kadinlardaki madalya sayisini 4’e çikardi.

Spor Bilimleri Fakültesi ile gelecegin sporcularini yetistirdiklerinin ve Türk sporuna deger katmaya devam ettiklerinin altini çizen Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, elde ettigi basaridan dolayi Zeynep Yetgil’i tebrik etti.

Rektör Uzun, “Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi ögrencileri ulusal basarilarin yaninda uluslararasi basarilarla da bizleri gururlandirmaya devam ediyor. Sporcularimiz katildiklari Avrupa ve dünya sampiyonalarinda aldiklari basarilarla Türk sporuna deger katiyor. Bu ögrencilerimizden biri olan Zeynep Yetgil de basarilarina bir yenisini daha ekledi. Milli sporcumuzu tebrik ediyor, basarilarinin artarak devamini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA