U23 Avrupa Sampiyonasi'nda Kadin Güresçilerden 3 Madalya

Bulgaristan’in Plovdiv sehrinde devam eden U23 Avrupa Güres Sampiyonasi’nda kadinlar serbest stil müsabakalarinda U23 Kadin Milli Takimi, ilk günde 1 gümüs ve 2 bronz madalya kazandi.

U23 Avrupa Güres Sampiyonasi’nda kadinlar serbest stilde ilk gün maçlarinda Türkiye 3 madalya kazandi. 55 kg mücadelesinde mindere çikan Zeynep Yetgil, Isveçli Nova Bergman’i 3-1 yenerek bronz madalya kazandi. Avrupa üçüncüsü olan Zeynep Yetgil böylece, bu sampiyonada Türkiye’ye madalya kazandiran ilk kadin sporcu oldu.

Asli Demir, gümüs madalyayi boynuna takti

68 kg mücadelesinde mindere çikan milli sporcumuz Asli Demir, altin madalya için Moldovali Irina Ringaci ile karsilasti. Büyükler Dünya sampiyonlugu bulunan Ringaci’ye sayi ile yenilen milli sporcu, gümüs madalya kazandi. Avrupa ikincisi olan Asli Demir, kadinlar serbest stilde ülkemize ikinci madalyayi kazandirdi.

Mehtap Gültekin’nden bronz madalya

76 kg mücadelesinde milli sporcu Mehtap Gültekin mindere çikti. Ev sahibi ülke sporcusu Vanesa Kaloyanova ile karsilasan Gültekin, mücadeleyi son puan avantaji ile (1-1) kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu ve ülkemize üçüncü madalyayi kazandiran isim oldu.

Yarin 4 kadin sporcu madalya mücadelesi verecek

53 kg Rahime Ari, bronz madalya için Bulgar sporcu Nazife Mustafa Tair ile karsilasacak.

65 kg Yagmur Çakmak, bronz madalya için Letonyali Elma Zeidlere ile mindere çikacak.

72 kg Merve Pul, Macaristan’dan Tuende Elekes ile bronz madalya için karsilasacak.

57 kg Elvira Kamaloglu, Macar Tamara Dollak ile karsilasacak, yenerse altin madalya kazanacak. Kamaloglu bu maçi kaybederse, Polonya / Bulgar sporcular arasindaki maçin sonucuna göre gümüs veya bronz madalya kazanacak.

Erkekler serbest stil maçlari yarin basliyor

Avrupa Sampiyonasi’nda Erkekler Serbest Stil mücadeleleri yarin basliyor. Millilerimiz sabah seansinda 5 sporcu ile eleme maçlari için mindere çikacak. 57 Kg Yusuf Demir Isveç, 65 Kg Hamza Alaca Gürcü, 70 Kg Ömer Faruk Çayir Israil, 79 Kg Abdülvasi Balta Yunan ve 97 Kg’da da Samet Ocak, Macar sporcuyla karsilasacak.

Kaynak: İHA