Kabadüzlü Ögrenciler, Kayak Yarismalarinda Ordu'yu Temsil Edecekler

Çambasi Yaylasi’nda bulunan Kayak Merkezi, Ordu’da kayak sporunun gelismesine ve yayginlasmasina katki sagliyor.

Kabadüz Kaymakamligi öncülügünde, ilçedeki basarili 5’i lise, 5’i ortaokul ögrencisi olmak üzere 10 ögrenciye kayak sporu ögretildi. Çambasi Kayak Merkezi’nde, kayak sporunu ögrenen Kabadüzlü ögrenciler, Erzurum’da yapilacak Kayak sampiyonasinda Ordu’yu temsil edecekler.

3-4 Mart 2022 tarihleri arasinda Erzurum’da gerçeklestirilecek Anadolu Yildizlar Kayak Sampiyonasi’na katilacak Kabadüzlü kayak sporculari, sampiyona öncesinde Çambasi Kayak Merkezi’nde çalismalarini araliksiz sürdürüyorlar.

Ögrencileri kayak sporuyla tanistiran ve amaçlarinin, ulusal ve uluslararasi arenada ülkemizi temsil edecek basarili sporcular yetistirmek oldugunu ifade eden Kabadüz Kaymakami Yasin Sahin, “Erzurum’da yapilacak sampiyonada, Çambasi Kayak Merkezi’mizde kayak sporunu ögrenen 5 sporcumuzla Ilimizi en güzel sekilde temsil edecegiz. Ögrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bizler de çalismalari, antrenmanlari yakindan takip ediyoruz. Bu asamaya gelmemiz, öncelikle Sayin Valimizin desteleriyle olmustur. Sayin Valimize sükranlarimi arz ediyorum. Ögrencilerimize kayak sporunu ögrenme imkani saglayan Çambasi Kayak Merkezi isletmemize ayrica tesekkür etmek istiyorum. Ögrencilerimize, sporcularimiza burada her daim sahip çikiyorlar. Insallah bizim hedefimiz, öncelikle Ordu’muzu güzel bir sekilde temsil etmek, devaminda ise ulusal ve uluslararasi arenada Ülkemizi onurlu bir sekilde temsil etmektir” dedi.

Ögrencilerin antrenörlügünü yapan Kayak Antrenörü Büsra Günes Ataç, “3 yil sonra ilk defa 10 kisilik bir takimla Erzurum’da Anadolu Yildizlar Ligi’nde Ordu ilimizi temsil edecegiz. Bizlere bu imkani saglayan basta Ordu Valimize, Kabadüz Kaymakamimiza tesekkür ediyoruz. Bizim gözle görünmeyen kahramanlarimiz var. Tesisin isletmecilerinden sporcularimizi hafta sonlari buraya tasiyan soförümüze kadar her birine minnettariz. Ordu’da faaliyet yürüten Kabadüzlü isletme sahiplerimizden de ciddi destek görüyoruz. Onlarin sponsorlugunda ögrencilerimizi evlerinden alip antrenman için buraya getirip tekrar tek tek evlerine ailelerine teslim ediyoruz. Onlara da çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Isletme Sahibi Murathan Hacibekiroglu da yaptigi açiklamada, “Tesislerimizde böyle sporcularin yetismesinden dolayi çok mutluluk duyuyoruz. Bizler de çocuklarimizin kayak sporuyla tanismalari ve kendilerini yetistirmeleri için elimizden gelen destegi veriyoruz. Böyle güzel organizasyonlara vesile olduklari için ben de Sayin Valimize ve Sayin Kaymakamimiza tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA