Güresin Kalbi, Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü'nde Atiyor

Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü bünyesinde güres faaliyetlerini sürdüren sporcular, yeni sampiyonluklar ve zaferler elde etmek için çalismalarina araliksiz devam ediyor.

Yaklasik 2 yil önce Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü güres takimi bünyesinde bir araya gelen ve elde ettigi basarilar ile sayilari gün geçtikçe artan sporcular, antrenör Ahmet Özdemir yönetiminde çalismalarini Riza Kayaalp Spor Salonu’nda sürdürüyor. Hafta içi her gün antrenmanlarini sürdüren sporcular, dayaniklilik, kondisyon ve teknik antrenmanlar yaparak ulusal ve uluslar arasi turnuvalarda basarili olmak istiyor. Yaslari 7 ila 16 arasinda degisen sporcular, Dünya ve Avrupa Sampiyonu Milli Güresçi Riza Kayaalp’i örnek alarak çalismalarina devam ediyor. Bu kapsamda Yozgat’ta 3-6 Mart günleri arasinda düzenlenecek Türkiye Gençler Grekoromen Türkiye Sampiyonasi’nda 66 kilogramda grekoromen stilde Recep Sahin ile müsabakalara katilacak olan Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü, sehri en iyi sekilde temsil etmek için müsabaka gününü bekliyor.

Sampiyonaya iddiali hazirlaniyorlar

Subat ayinda Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün ev sahipliginde düzenlenen Okul Sporlari Gençler B Güres grup müsabakalarinda ikinci olarak Türkiye Sampiyonasina katilmayi hak kazanan Recep Sahin, turnuvaya iddiali hazirlandigini söyledi.

Sahin kendisine milli güresçi Riza Kayaalp’i örnek aldigini da belirterek, “Yozgat’ta düzenlenecek Türkiye Sampiyonasinda 66 kilogramda grekoromen stilde Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü adina güresecegim. Insallah altin madalya getirecegim. Iddiali hazirliyorum, hocama ilgisi için tesekkür ediyorum, benim partnerim yok benimle antrenman yapiyor. Hedefim Riza Kayaalp gibi olmak, ülkemi dünyada temsil etmek istiyorum. Basta Belediye Baskanimiz Celal Köse olmak üzere antrenörüm Ahmet Özdemir’e çok tesekkür ediyorum, benim üzerimde emekleri çok fazla” dedi.



Milli güresçi Riza Kayaalp’i örnek aliyorlar

Gürese 3 yil önce baslayan 13 yasindaki Atakan Akbaba ise, “Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübünde 48 kilogramda güresiyorum. Gürese 10 yasinda basladim, 3 senedir devam ediyorum ve güresmeyi çok seviyorum. Hocam bizimle çok ilgileniyor. Benim de hedefim Riza Kayaalp gibi ünlü bir güresçi olmak. Ahmet Özdemir hocam da bana çok destek veriyor. Amacim çok iyi bir güresçi olmak ve hem Yozgat’i hem de Türkiye’yi dünyada temsil etmek istiyorum” seklinde konustu.



Özdemir: “Amacim sampiyon güresçiler yetistirmek”

Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü Güres Takimi Antrenörü Ahmet Özdemir ise amacinin Yozgat’ta sampiyon güresçiler yetistirmek oldugunu belirterek, “3-6 Mart günleri arsinda Yozgat’ta Gençler Grekoromen Türkiye Sampiyonasi yapilacak. Tabi bunun öncesinde sporcumuz Recep Sahin, gruplarda 2. olarak Türkiye Sampiyonasi’na katilmaya hak kazanmisti. Biz Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübü olarak 30 sporcu ile çalismaktayiz. Çalismalarimiz 7-8 aydir araliksiz devam ediyor. Türkiye Sampiyonasi’nda iddialiyiz, sporcumuzun sampiyon olacagina inaniyorum. Benim en büyük amacim burada Riza Kayaalp gibi sampiyonlar yetistirmek, gürese ve güresçiye destek olundugu sürece buna inaniyoruz. Recep Sahin gibi diger sporcularim da var, onlarin da ilerleyen zamanlarda basari elde edecegine inaniyorum. Yozgat Belediyesi Bozok Spor Kulübümüz ve Belediye Baskanimiz Celal Köse ile baskan yardimcilarimiz bizleri her konuda destekliyor, onlara da çok tesekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA