4 Büyüklerin transfer raporu!

Süper Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu ara transfer dönemi bugün itibariyle sona erdi. Ara transfer döneminin sona ermesiyle Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi köklü kulüplerin yaptığı transferler araştırılmaya başladı. Peki hangi takım hangi transferi yaptı? İşte Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un transfer raporu...

Süper Lig'de 2021-2022 'Ahmet Çalık Sezonu' ara transfer dönemi 12 Ocak tarihi ile başlayıp 9 Şubat itibariyle sona erdi. Süper Lig ekipleri birçok yeni ismi kadrosuna katarken, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi köklü kulüplerin hamleleri merak konusuydu. Ara transfer döneminde ligin 4 büyüğü birçok isimle el sıkışırken, vedalaştığı oyuncularda oldu. Peki hangi takım hangi transferleri yaptı?

Ara transfer dönemi Galatasaray ve Trabzonspor adına daha hareketli geçerken durgun bir transfer dönemi geçiren Beşiktaş'ı Fenerbahçe takip etti. İşte 4 büyüklerin giden ve gelenler listesi;

TRABZONSPOR

Lider Trabzonspor ara transfer döneminin de lideri oldu. Bordo mavili ekip ara transfer döneminde 13 ayrı oyuncuyla masaya oturdu. Şampiyonluk yolunda kadrosuna gerekli takviyeleri yaparken genç adaylarla da gelecek için hamleler yaptı. Trabzonspor 9 futbolcuyu kadrosuna katarken 4 oyuncu ile yollar ayrıldı.

Gelenler:

Edin Visca
Batuhan Kör
Taha Altıkardeş
Enis Destan
Emrehan Gedikli
Yusuf Erdoğan
Kerem Şen
Jean Evrard Kouassi
Tymoteusz Puchacz (Kiralık)
Gidenler:
Yusuf Sarı
Abdulkadir Parmak (Kiralık)
Edgar IE (Fesih)
Gervinho (Fesih)

GALATASARAY

Süper Lig'e kötü başlayan Galatasaray, Fatih Terim ile yolları ayırmıştı. Takımın başına getirilen İspanyol teknik adam Domenec Torrent ile beklediği çıkışı gerçekleştiremezken bilet 7 oyuncuya kesildi. Gündeminde kaleci sorunu olan sarı kırmızılı ekip ilk olarak oraya çözüm bulurken 4 oyuncuyla sözleşme imzaladı. Transfer döneminde maddi sıkıntı yaşayan Galatasaray'a yardım eli eski oyuncularından geldi.

Gelenler:

Erick Pulgar (Kiralık)
Inaki Pena (Kiralık)
Semih Kaya
Bafetimbi Gomis
Gidenler:
Gustavo Assunçao
DeAndre Yedlin
Christian Luyindama (Kiralık)
Oğulcan Çağlayan (Kiralık)
Jese Sekidika (Kiralık)
Berk Balaban (Kiralık)
Diagne (Fesih)

BEŞİKTAŞ

Geçen sezonun şampiyonu siyah beyazlı ekip bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde istediği performansı yakalayamazken, Süper Lig maçlarına da rotasyonlu kadroyla çıkmak zorunda kaldı. Zorlu fikstürde yara alan Kara Kartal transfer döneminde de istediklerini yapamadı.

Gelenler:

Gedson Fernandes
Giden:
Salih Uçan (Kiralık)
Ajdin Hasic (Kiralık)
Gedson Fernandes (Kiralık)

FENERBAHÇE

Eski hocası Vitor Pereira ile sezona başlayan Fenerbahçe istenmeyen sonuçlardan sonra tecrübeli teknik adamla yollarını ayırdı. Takımın başına geçen eski Fenerbahçeli İsmail Kartal kimseyle el sıkışmazken 3 oyuncuyu takımda istemediğini belirtti.

Gelen:

Ozan Tufan

Giden:
Max Meyer
Sinan Gümüş
Muhammed Gümüşkaya (kiralık)