Yeni Malatyaspor'da Adem Büyük Yönetiminde Ilk Idman Gerçeklesti

Süper Toto Süper Ligi’nin 24. haftasinda deplasmanda Sivasspor ile karsilasacak olan Yeni Malatyaspor’da hazirliklar basladi. Takimda futbolculugun yani sira Futbol Sorumlusu olarak da görev yapacak Adem Büyük yönetiminde çalismalara baslayan sari-siyahlilar 3 puan hedefliyor.

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalik Sezonu’nun 24. haftasinda deplasmanda Sivasspor’a konuk olacak olan Yeni Malatyaspor’da 2 günlük iznin ardindan hazirliklar bugün Nurettin Soykan Tesisleri’nde basladi.

Teknik Direktör Sumudica’nin gönderilmesinin ardindan Futbol Sorumlusu olarak göreve getirilen takim kaptani Adem Büyük yönetiminde ilk antrenmanina çikan sari-siyahlilarda morallerin yerinde oldugu gözlemlendi.

Ailevi nedenlerden dolayi bir süredir ülkesinde bulunan Ndong da Malatya’ya gelerek takimla birlikte çalismalara baslarken, sakatligi bulunan Tetteh’in yani sira gribal enfeksiyon oldugu ögrenilen Mounir ile kaleci Ertaç da antrenmanda yer almadi.

Fitness salonunda kisa çalismanin ardindan antrenman sahasinda Futbol Sorumlusu Adem Büyük, futbolcular ile kisa bir toplanti yapti. Toplantinin ardindan düz kosu ile antrenmana baslayan takim, sonrasinda pas ve çift kale maç ile bugünkü hazirliklarini sona erdirdi.

“Adem Büyük, bu sorumlulugu kaldiracak kapasitede”

Yeni Malatyaspor Genel Kaptani Damir Ibric, kendisine Futbol Sorumlusu olarak ek görev verilen Adem Büyük’e basarilar dileyerek, "Zor bir süreçten geçiyoruz. Adem, gerek bilgisi gerek karakteri gerekse futbolculugu ile bu sorumlulugu kaldiracak kapasitede" dedi.

Yeni Malatyaspor camiasini kenetlenmeye davet eden Ibric, “Bir tane Yeni Malatyaspor var. Isimlere takilmadan, bu takim adina bir seyler yapmak istiyoruz. Taraftarlarimizin da eskiden oldugu gibi stadyumdaki coskusu ve destegi ile bazi seyleri degistirmeye çalisacagiz. Bizler sahada, onlar disarida destek verdigi sürece hiçbir sey için geç degil. Biz çok umutluyuz, bazi seylerin artik degisecegine inaniyoruz ve sonuna kadar savasacagiz. Adem hocamizin artik bir ek görevi daha oldu, kendisi bunu kaldiracak kapasitede. Takima pozitif etki getirdi. Ben de diger arkadaslarimiz da yardim edecegiz, sonuçta bir aile gibiyiz. Bunun altindan kalkacagina eminim. Tüm Malatyalilari takim etrafinda kenetlenmeye davet ediyorum” seklinde konustu.



"Sivasspor maçina odaklanacagiz"

Takimda bazi seylerin degismesi adina Adem Büyük kararinin en iyi kararlardan biri oldugunu da belirten Damir Ibric, Sivasspor maçina en iyi sekilde hazirlandiklarini dile getirdi. Ibric, “Sivasspor maçinin arkasindan hangi maçi oynayacagiz düsüncesinden ziyade sadece Sivasspor maçina odaklanacagiz. Bizim için önemli olan sadece bu maç, sonrasinda maçlari bir bir aldigimiz zaman herkesin herkesi yenebilecegi bu ligde bizim sansimiz da var” dedi.

Sakatligi bulunan Tetteh’in yerini dolduracak oyuncularin kadrolarinda oldugunu da ifade eden Ibric, “Oyuncu kalitesinin yani sira verilecek mücadele de oyun kazandirir. Bugün çok fazla isimlere takilmadan sahaya kim çikarsa çiksin görevini yüzde yüz yerine getireceginden hiç süphem yok” diye konustu.

Kaynak: İHA