Ismail Kartal Açiklamasi 'Futbolumuzun Gelistigini Her Gün Görüyorum'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Kayserispor’a 1-0 maglup olup kupada elenmelerinin ardindan yaptigi açiklamada futbollarinin gelistigini her gün görüyorum dedi. Kartal, ayrica Kayserispor maçinda futbolun dogrularini Fenerbahçe’nin yaptigini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupasi son 16 turu müsabakasinda Fenerbahçe evinde Kayserispor’a 1-0 maglup olarak kupaya veda etti. Müsabakadan sonra basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, maçi sonuna kadar domine ettiklerini ifade ederek, "Her bölgede rakibe baski kuran, topu kazanan, golü arayan ve golü atip turu geçmek istiyorduk. Çünkü 3’lü sistemden 4’lü sisteme geçtik. Birkaç galibiyet alarak oyuncularimin özgüvenini daha fazla geri kazanacagini planliyorduk. Bu aksam gerçekten maç basindan sonuna kadar oyunu tamamen domine eden, rakibin üstüne giden, futbol oynamaya çalisan, bütün organizasyonlarimizi merkezden kanattan deneyerek yaptik. Golü bulamadik. Son saniyede golü yedik ve elendik, üzgünüz. Son zamanlarda yedigimiz tüm gollere bakiyorum, birilerine çarpiyor, hep bu sekilde. Bizim vurdugumuz toplar ya rakipten ya direkten dönüyor. Sanssizlik var. Oyuncularimizin bazilari baski altinda, istediklerini yapamiyorlar. Daha net, daha belirgin koyacaklari performansi bundan dolayi koyamiyorlar. Bunun üstesinden gelmek için gece gündüz çalisiyoruz. Futbolumuzun gelistigini her gün görüyorum. Objektif futbolu takip edenlerde bunu görebilirler. Her seyi yaptik, denedik golü bulamadik. Son saniyede bizim barajda arkadasimiza çarpti gol yedik ve kaybettik önümüze bakacagiz. Kayserispor savunma anlaminda direndiler ve son saniyede gelen golle maçi kazandilar" seklinde konustu.



"Futbolun dogrularini Fenerbahçe yapti"

Maçtaki net pozisyon durumuna deginen Kartal, "6,7 tane en az net pozisyonumuz var. Kimseyle polemige girmek istemiyorum. Futbolu konusacaksak futbolun tüm dogrularini Fenerbahçe yapti. Futbolun adaleti Kayseri’ye tecelli etti. Kayserispor’a basarilar dilerim" diye konustu.

Kaynak: İHA