Ilhan Palut Açiklamasi 'Hücumda Kazandik, Savunmada Kaybettik'

Ziraat Türkiye Kupasi Son 16 Turu’nda Karagümrük’e uzatmalarda yedigi golle 5-4 maglup olan Konyaspor’da Teknik Direktör Ilhan Palut maçin ardindan konustu. Hücumda etkili olduklarini ancak savunmada kötü olduklarini söyleyen Palut, Ryan Babel sorusu hakkinda ise "Transferde bir gelisme olacagini sanmiyorum" dedi.

Ziraat Türkiye Kupasi Son 16 Turu’nda Karagümrük deplasmaninda boy gösteren ve normal süresi 4-4 biten mücadelede uzatmada yedigi golle 5-4 kaybeden Konyaspor’da Teknik Direktör Ilhan Palut maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Palut, "Aslinda karsilasmanin degerlendirmesi tamamen skorunda görünüyor. 4 gol attik 5 gol yedik. Hücum anlaminda 4 gol atabildik, daha fazlasini da atabilirdik. Ama defansif olarak baktigimizda yedigimiz 5 golün disinda rakibe baska pozisyonlar da verdik. Kupadan elendigimiz için üzgünüz. Kaleci ve defansla sinirlandiramayacagimiz bir durum takim savunmasi. Takim savunmasinin önemini, ikili mücadelelerin önemini, istek ve arzunun önemini bir daha yasayarak gördük. Savunma performansimizla kupaya veda ettik. Karagümrük’ü tebrik ediyorum" diye konustu.

Türkiye Kupasi’ndan elenmeleri için ‘Iyi oldu’ diyemeyeceklerini de söyleyen Palut, "Elendik diye ‘Iyi oldu’ dersek hiç dogru olmaz. Maçin basindaki bakis açimiz bu degildi. Kimseyi kandirmanin anlami yok. Rotasyon yaptik, bazi oyunculari sonradan kullandik ama bu önem vermedigimiz için degil, onlara da güvendigimiz içindi. Oyunun bir yönünde güvenimiz yerinde olurken, savunma anlaminda basarisiz olduk. Bir yük kalkti diyemem ama tutunacagimiz bir hedefimiz kaldi. Yarindan itibaren hazirliklara baslayacagiz" açiklamasini yapti.

"Transferde bir gelisme olacagini sanmiyorum"

Sahada çok zor sartlar oldugunu da söyleyen Ilhan Palut, "Bugün çok zor sartlar vardi. Oyuncular ve hakemler 120 dakikada soguk hava ve agir bir sahayla mücadele ettiler. Ahmed Hassan devam edemedi. Normalde 120 dakikanin son devresinde maçi bitiren en az 3 oyuncuyu oyundan çikarmam gerekiyordu ama degisiklik hakkimiz yoktu. Amilton’un oyuna devam etmemesi gerekiyordu. Zaten çok pasif sekilde maçi bitirdi. Ogulcan oyun ritmini düsürdü. Adil sekerek maçi tamamladi. Bu sekilde oyuncularimizin üzerine gitmeyip sakin sekilde maçi bitirelim dedik. Saglik durumu buydu oyuncularin ve o dakikada da Karagümrük öndeydi. Yipratici bir maçti. Umuyorum bu hasarlar ufak tefektir. Yarin hasar tespiti yapip hazirliklarimiza baslayacagiz” dedi.

Ryan Babel’i kadrolarina katacaklarina dair haberler hakkinda da konusan Palut, "Transferin bitmesine saatler kaldi. Bir gelisme olacagini sanmiyorum" açiklamasini yapti. Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut son olarak sakat futbolculara da deginerek, “Ahmed Hassan’in ani bir hareketten dolayi alt adalesinde batma var. Su an itibariyle maç oynayacak durumda degil. Üst üste kullandik bu oyuncuyu. Bugün de ayni durum vardi. Yarin Ahmed Hassan ve diger oyuncularla alakali, saglik ekibimiz genel bir açiklama yapacaktir" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA