Aydinli Atlet Madalyalara Doymuyor

Bursa’da düzenlenen Türkiye Masterler Salon Atletizm Sampiyonasi’nda Aydin’i temsil eden basarili atlet Serkan Sengil, madalyalara doymuyor. Basarilari atlet Bursa’dan sampiyonluklarla geri dönerek Aydin’i gururlandirdi.



Aydin Valiligi Özel Kalem Müdürlügünde görev yapan 49 yasindaki Serkan Sengil, çok sevdigi atletizmde elde ettigi basarilarla adindan söz ettirmeye devam ediyor. Sampiyonalarda Aydin’i basarili bir sekilde temsil eden basarili adet adeta madalyalara doymuyor. Son olarak Bursa’da gerçeklestirilen Türkiye Masterler Salon Atletizm Sampiyonasi’nda Aydin’i temsil eden Sengil, sampiyonadan sampiyonluklarla döndü. Basarilari ile Aydin’i gururlandiran Sengil, 189 sporcunun katildigi sampiyonada 200 metrede 27,43 saniye ve üç adim atlama bransinda da 10,09 derece ile kariyer rekorunu kirarak Türkiye Sampiyonu olurken, 60 metrede 8,36 saniye ve uzun atlama bransinda 5,04 derece ile Türkiye Ikinciligini elde etti.

Sakatlik yasamadan sampiyonayi tamamlayan madalya avcisi Sengil, “Yogun geçen bir sezon basi antrenman programlari sayesinde bu basariyi yakaladim. Üyesi oldugum, Aydin Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü adi ile basarili derece ve sonuçlarla Aydin’i en iyi sekilde temsil etmeye gayret ettim. Program, yaris destegi ve atletizm tecrübesi ile yine üyesi oldugum Izmir Masterler Atletizm Kulübüne (IZMAK) yanimda olduklari için, Aydin Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürümüz Cenap Fillikçioglu’na, haftanin her günü tam antrenman programlari ile bana destek veren antrenör Musa Yörük hocama ve her zaman bu sporu ileri tasimama, manevi destegini bir an olsun esirgemeyen esim Muazzez Sengil’e ve aileme tesekkür ederim” dedi.

Her yasta sporun önemli oldugunu ifade eden Sengil, “Bu baharla beraber tüm Aydinli vatandaslarimizi kosu yollarina, spor tesislerine açikçasi disariya bekliyoruz. Yani Aydinimizi, gökyüzünün altindaki en güzel yeryüzünde spora bekliyoruz” diyerek herkesi spor yapmaya davet etti.

Kaynak: İHA