Yeni Malatyaspor, Adem Büyük'e Emanet

Teknik direktör Marius Sumudica ile yollarini ayiran Yeni Malatyaspor Kulübünde, takimin 34 yasindaki golcü ismi Adem Büyük, futbol sorumlusu olarak takimin basina getirildi.

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da alinan art arda kötü sonuçlarla birlikte Rumen Teknik Direktör Marius Sumudica ile yollar ayrildi. Sumudica’nin ayrilmasinin ardindan takimin golcü ismi Kaptan Adem Büyük’ün hem futbol sorumlusu hem de futbolcu olarak görev yapacagi açiklandi.

Süper Lig ’de geride kalan 25 hafta da 16 puan ile son sirada yer alan Yeni Malatyaspor Kulübün’de sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada, "Yönetim Kurulumuz ile profesyonel futbolcumuz Adem Büyük arasinda yapilan görüsmeler sonucunda Adem Büyük’ün Kulübümüzün Futbol Sorumlusu olarak görevlendirilmesine karar verilmistir. Adem Büyük hem futbolcu hem Futbol Sorumlusu olarak takimimizda görev yapacaktir. Takim kaptanimiza yeni görevinde basarilar diler, camiamiza hayirli olmasini temenni ederiz” ifadeleri kullanildi.

2002 yilinda Artvin’de futbol hayatina baslayan golcü isim 2017 yilinda Yeni Malatyaspor’da transfer oldu. 2019-2020 sezonunda Galatasaray’a transfer olan Büyük, bir yil sonra yeniden Yeni Malatyaspor ile 4 yillik sözlesme imzaladi.

34 yasindaki tecrübeli futbolcu, bu sezon ligde 20 maçta 5 gol ve 2 asist ile takimina önemli katki sundu.

Kaynak: İHA