Kocaelispor-Boluspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1.Lig’in 23.haftasinda Kocaelispor sahasinda karsi karsiya geldigi Boluspor’a 2-1’lik skorla maglup oldu. Müsabakanin ardindan iki takim teknik direktörü açiklamalarda bulundu.

Spor Toto 1. Lig’in 23. haftasinda Kocaelispor, sahasina karsi karsiya geldigi Boluspor’a 2-1’lik skorla maglup oldu. Karsilasmanin ardindan iki takim teknik direktörleri basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Takimla ilk resmi maçina çikan Kocaelispor Teknik Direktörü Mehmet Altiparmak, bu müsabakadan maglubiyet beklemediklerinin altini çizerek, "Çok zorlu bir karsilasma oynayacagimizi söylemistik. Taraftarimizdan takimimiz adina özür dileriz. Böyle bir maglubiyeti beklemiyorduk. Oyunun basinda, ilk yarisinda, ikinci yarisinda ne yapacaklarimizi çalistik. Ama sadece skoru yakalayamadik. Oyun olarak istediklerimizi sahaya yansitmakta iyiydik. Ilk gelen top gol oldu. Sonra 1-1’i yakaladik. Maçin son 15 dakikasinda 3-4’ü yakalayabilecek pozisyonlarimiz var. Kisisel hatadan ikinci golü yedik. Sonrasinda maçi kurtarmak için çok çalistik. Rakibimiz savunma yapip kontra atakla golü ariyordu. Bunu gerçeklestirdiler. Oyuncularimizin isteginin 3 puana dönmemesinin oyuncular üzerinde etkisi olacaktir. Biz zorluklari futbolcularimla yenecegiz. Bunun için buradayiz. Eksiklerimiz tamamlandi. Yeni forvetimiz geldi. Cezalilarimiz dönecek. Dino da birkaç haftaya dönecek. Istedigimiz oyunu sahaya yansitacagiz ve puanlari alacagiz" seklinde konustu.



"Taraftarimizla oyuncularimizi baristiracagiz"

Hedef koyarken gerçekçi olmak gerektigini belirten Altiparmak, "Geldigimizde kisa, orta ve uzun vadeli planlama yaptik. Gerçekçi olmamiz gerekiyor. Ilk amacimiz bir an önce yukarilara çikmak. Bu camianin ve kulübün yeri burasi degil ama gerçekleri de pas geçmemek gerekiyor. Üst tarafa oynayacak kadromuz var. Ama önce alt siradan kurtulmamiz lazim. Bu isleri daha önce çok fazla yaptik. Bugün sans da bizim yanimizda degildi. Bazen kötü oynayip kazanacagiz. Ama pes etmeyecegiz, çalisacagiz. Bugün üstün oynayan taraftik. Taraftarimiza bizi muhtesem destekledikleri için tesekkür ediyorum. Ayrica oyuncularin hepsi Kocaelispor formasi giyen oyuncular. Herkesten fazla üzülüyoruz. Oyuncular hepimizin oyunculari. Hepsi Kocaelispor armasi tasiyor. Onlara sahip çikalim. Onlar Kocaelispor’u taraftarimiz kadar seviyorlar. Biz hepsini baristiracagiz. Sadece galibiyete ihtiyacimiz var. Gelen taraftar sayisini da artirip hep birlikte yukarilara tirmanacagiz" ifadelerini kullandi.

"Artik maç kazanmamiz lazim"

Altiparmak, takim içerisinde birlik olacaklarini vurgulayarak söyle devam etti:

"Boluspor’un ilk golü yan toptan gol oldu. Onun disinda ilk yari atagi yok. Ikinci yari son bölümlerdeki riske kadar yine çok fazla gelmediler. Deplasman takiminin oynayacagi sekilde oynadilar. Biz Kocaelispor’uz. Gittigimiz her yerde baskili oyunu oynamaya çalisacagiz. Bugün çok alternatifimizin olmamasi da etkiliydi. Ama sahaya 11 kisi çiktik. Verdikleri mücadeleden dolayi oyuncularimin hepsine tesekkür ederim. Ama bizim artik maç kazanmamiz lazim. Büyük takim olarak yapacagimiz mücadeleyle kazanacagiz. Ben yok, biz var. Takim olgusunu yakalamaya basladik. Böyle olduktan sonra çok maç kazaniriz. 13 haftada 4 puan almis bir takimiz. Bunun baskisi elbette olacak. Ve hakemlerle ilgili konusmamayi tercih ediyorum. Bugünkü hakemin de bu ligde ilk maçiydi. Belki onun talihsizligini yasadik. Maçin büyük bölümünde hakemin formsuz oldugunu söyleyebilirim. Samed’in pozisyonu net penaltiydi."



Reha Erginer: "Galibiyeti taraftarimiza armagan ediyorum"

Boluspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer ise "Maça çikmadan biraz dezavantajlarimiz vardi. Uzun bir ara vardi. 1 ay önce son maçimizi oynadik. Oyun ritmi bozulmus bir takim vardi. Birtakim sikintilar olacagini konusmustuk. Gögüsleyecek güce sahiptik. Maça iyi baslamadik sonra dengeyi sagladik. Duran toptan golü bulduk. Ilk yari böyle bitse farki olabilirdi. Ama golü kritik dakikada yedik. Ikinci yari gitti geldi. Kocaelispor gol de bulabilirdi. Biz de farki açabilirdik. Bizim için 6 puanlik maçti. Bu galibiyet bizim gelecege daha umutlu bakmamizi sagladi. Galibiyeti taraftarimiza armagan ediyorum. Maçtan sonra bizi alkislayan Kocaelispor taraftarina da tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA