Derbide Kazanan Eczacibasi Dynavit

Sultanlar Ligi 18. hafta mücadelesinde, Galatasaray HDI Sigorta’yi konuk eden Eczacibasi Dynavit, müsabakadan 3-0’lik skorla galip ayrildi.

Misli.com Sultanlar Ligi 18. haftasinda Eczacibasi Dynavit, sahasinda karsi karsiya geldigi Galatasaray HDI Sigorta’yi setlerde 3-0 maglup etti. Karsilasmanin ilk setine iyi baslayan Eczacibasi Dynavit, oyunun hakimiyetini sürdürerek seti 25-22 kazanirken, milli smaçör Hande Baladin, aldigi hücum sayilariyla rakibini zorladi. Çekismeli mücadelede, turuncu-beyazlilar, geriden gelerek sayilari esitlerken kritik noktalarda yaptiklari defans ve servis sayilari ile seti 25-22 kazandi. Üçüncü sette rakibi karsisinda rahat bir oyun sergileyen Eczacibasi Dynavitli oyuncular, oyundaki üstünlügünü sürdürerek karsilasmayi 25-16 skorla kazandi.

Turuncu-beyazlilarda günün en skorer ismi 16 sayiyla kaptan Boskovic olurken, Eczacibasi Dynavitli oyuncular toplamda 4 blok ve 3 servis sayisi elde etti.

Ognjenovic: "Takimimla çok mutlu ve gururluyum"

Müsabakanin ardindan konusan Eczacibasi Dynavit oyuncusu Maja Ognjenovic, çok önemli bir maç oldugunu ifade ederek, "Bu sezon Galatasaray’la oynadigimiz ilk iki maçi kaybetmistik. Bu aksamki galibiyet bizim için bu açidan çok önemliydi ve bence çok iyi bir hazirlik süreci geçirdik. Tüm hafta boyunca Galatasaray maçina hazirlandik, çok fazla video izledik. Bence çok basarili geçti. Belki de kimse bu maçi üç sette kazanmamizi beklemiyordu ama bugün herkes sahada en iyi enerjisini ortaya koydu. Maçtan maça daha da fazla savasabilen bir takim oldugumu gösteriyorduk, bugün de bunun sonuçlarini aldik. Takimimla birlikte çok mutlu ve gururluyum. Bence bu galibiyet önümüzdeki maçlar için de bize çok büyük bir motivasyon saglayacak" seklinde konustu.



Boskovic: "Kazanmayi çok istiyorduk"

Kaptan Tijana Boskovic ise bugün sergiledikleri performanstan memnun olduklarinin altini çizerek su ifadelere yer verdi:

"Bugünkü oyunumuzdan ötürü çok mutlu ve gururluyum. Takimca çok iyi bir mücadele sergiledik. Bugün sahada çok motiveydik çünkü bu sezon Galatasaray’la oynadigimiz ilk iki maçi kaybetmistik. Bugün kazanmayi çok istiyorduk ve bunu kendi taraftarimizin olusturdugu müthis bir atmosferde basarmaktan çok keyif aldik."

Basantrenör Ferhat Akbas: "Umarim yükselisi devam ettiririz"

Basantrenör Ferhat Akbas da blok-defans düzenini çok iyi oldugunu dile getirerek, "Yine çok kuvvetli, çok agresif ve çok dinamik bir maç oynadik. Özellikle servis, blok-defans düzenimiz çok iyiydi. Zaten atak üzerine sürekli çalisiyoruz ve yüzdelerimiz de inanilmaz artti. Planlarimiz dogrultusunda hem mental olarak, hem de fiziksel olarak çok ciddi seviyede yükselise geçiyoruz. Umarim bunu ayni sekilde devam ettiririz” ifadelerini kullandi.

Salon: Eczacibasi Spor

Hakemler: Erdal Akinci, Esat Danzili

Eczacibasi Dynavit: Ognjenovic, Saliha, Beyza, Boskovic, Hande, Heyrman, Simge (L), Elif, Gözde.

Galatasaray HDI Sigorta: Ilkin, Fatma, Caratasu, Vasilantonaki, Planinsec, Gamze, Gizem (L), Beren, Sude Zeynep, Sude.

Setler: 3-0 (25-22,25-22, 25-16)

Süre: 83 dakika (27,31,25)

Kaynak: İHA