Denizlili Bisikletçiler Podyum Gelenegini Sürdürdü

Alanya’da düzenlenen Türkiye Sampiyonasi 1. Etap Puanli Yol Yarislari tamamlandi. Podyum gelenegini sürdüren NF Kimya Denizli Bisiklet Takimi farkli kategorilerde derece alarak 2022 yilina da kupa ile basladi.



Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet programinda yer alan Türkiye Sampiyonasi 1. Etap Puanli Yol Yarislari geçtigimiz hafta Alanya’da düzenlendi.

Siddetli yagmur ve soguk havaya ragmen 45 Takim ve 505 sporcu pedal çevirdi.

2021 sezonunda tüm kategorilerde 30 kez podyum gören NF Kimya Denizli Bisiklet Takimi Yildiz U17, Genç U19 ve Büyükler kategorisinde 10 sporcu ile yarislara katildi.

Takimlar klasmaninda Gençler Türkiye ikincisi olurken Büyükler kategorisinde üçüncülük elde etti. Bireysel yarislarda da NF Kimya Denizli Bisiklet Takimi sporculari müthis performans sergiledi. Sehir içi kriteryum yarisinda Süleyman Urcu üçüncü olurken yarislari ilk 10’da bitiren Said Mirza Erken, Berkant Tasçi ve Talha Tekin Milli Takimdan davet alan sporcular oldu. Sampiyonanin 2. Etabi 26 ile 27 Subat tarihlerinde Antalya’da yapilacagi açiklandi.

Kaynak: İHA