Canikli Sporcular Madalyalarla Döndü

Samsun Canik Belediyesi Spor Kulübü Judo Takimi madalya üstüne madalya kazanarak ilçenin gururu oldu.

Samsun Canik Belediyesi Spor Kulübü Judo Takimi 4-6 Subat 2022 tarihleri arasinda Sakarya’da düzenlenen Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Sampiyonasi’ndan madalyalarla döndü. Müsabakalara katilan sporculardan 70 kg’da Ecem Baysug Türkiye birincisi, 81 kg’da Mertcan Kömpe Türkiye birincisi, 60 kg’da Abdülgani Yaman Türkiye ikincisi, 81 kg’da Eren Emeksiz Türkiye yedincisi oldu. Müsabakalarda birincilik ve ikincilik elde eden sporcular, 2022 yilinda düzenlenecek olan Ümitler Avrupa Sampiyonasi, Dünya Sampiyonasi ve Gençlik Olimpiyatlari Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandi.

Baskan Sandikçi judo takimini kutladi

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Sampiyonasi’nda derece elde eden Canik Belediyespor Judo Takimini kutladi. Baskan Sandikçi, “Türkiye Judo Sampiyonasi’nda madalya kazanarak ilçemizi en güzel sekilde temsil eden basarili sporcularimizi, hocalarimizi ve onlarin ailelerini yürekten kutluyorum. Bu basarilariyla hepimizin gögsünü kabarttilar. Inaniyorum ki çocuklarimiz bu yil düzenlenecek olan Avrupa, dünya ve olimpiyat sampiyonalarinda da ayni basarilara imza atip insallah bayragimizi dalgalandiracaklardir. Rabb’im yar ve yardimcilari olsun” dedi.



Canik Belediyesi gençleri destekliyor

Ilçede genç nüfus oraninin yüksek oldugunu dile getiren Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, dünya çapinda pek çok basarili sporcu yetistirdiklerini aktardi. Daha çok sayida genci spor yapmaya yönlendirmek adina pek çok etkinlik ve egitim programi gerçeklestirdiklerini kaydeden Baskan Sandikçi, “Canik Belediyesi 2021 yili sonunda sporcu sayisini 567’ye yükseltmistir. Bu sporcularimiz sadece geçtigimiz yil itibariyle 14 farkli bransta 47 altin, 20 gümüs, 27 bronz madalya kazandilar. Azimle, yilmadan çalisan ve bu basarili sonuçlara ulasan sporcularimizi, onlari bu basariya ulastirmak için gayretlendiren kiymetli hocalarimizi yürekten kutluyorum. Bize düsen ise bu gayretleri yeni tesisler, faaliyetler ve yatirimlarla bulusturmak ve gençlerimizin daha iyi imkanlarda spor yapmalarini saglamaktir” dedi.



Eren Bülbül’ün adini tasiyacak olan dev spor salonu gelecek yil hizmete giriyor

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, bireysel branslarda ve takim bazinda yapilacak müsabakalar için farkli salonlari bulunan 500 kisilik iki katli Eren Bülbül Kapali Spor Salonu’nun gelecek yil hizmete gireceginin müjdesini verdi.

Kaynak: İHA