Büyüksehir'in Sporculari Basaridan Basariya Kosuyor

24 bransta ulusal ve uluslararasi organizasyonlarda yer alan Sakarya Büyüksehir, genç ve yetenekli sporcular yetistirmeye devam ediyor.

Büyüksehir’in basarili güresçisi Mükremin Aktas, Türkiye Sampiyonluklarina bir yenisi daha ekledi. Sakarya’nin ev sahipligi yaptigi Büyükler Greko-Romen Güres Türkiye Sampiyonasindan sonra Edirne’de düzenlenen ve 19 ilden 72 sporcunun katildigi Türkiye Isitme Engelliler Güres Sampiyonasinda, 60 kiloda Büyükler Türkiye Sampiyonu oldu.

Sakarya Büyüksehir Belediye Spor Kulübü Hentbol takimi ise 2021-2022 Deplasman Hentbol 2. Lig A Grubu 6. hafta maçinda 1954 Hendek Spor Kulübünü 42-34 yendi. Bu sonuçla grubunda oynadigi 6 maçin 6’sini da kazanan Sakarya Büyüksehir, ligdeki iddiasini daha da güçlendirdi.

Büyüksehir Boks Takimi ise Adana’nin Kozan ilçesinde düzenlenen Genç Kadinlar ve Erkekler Türkiye Boks Sampiyonasindan basarilarla döndü. 57 ilden 425 erkek ve 210 kadin sporcunun katildigi sampiyonada Büyüksehirli sporculardan Gözde Yagiz 50 kiloda, Sude kirtay ise 60 kiloda Türkiye Üçüncüsü oldu. Konuyla ilgili kulüpten yapilan açiklamada, “Adana’da düzenlenen sampiyonada mücadele eden tüm sporcularimizi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyoruz” denildi.

Kaynak: İHA