Bilge Alev Milli Takimda

Bafra Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu Bilge Alev, Türkiye sampiyonu olarak milli takima girmeye hak kazandi. Bafra Belediye Baskani Hamit Kiliç, elde edilen basarinin ardindan Bilge Alev ve antrenörü Murat Gürsel ile telefonda görüserek tebrik etti.

Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu’nun yilin en büyük ve en önemli sampiyonasi 01-06 Subat 2022 tarihleri arasinda İçel Erdemli Atis Poligonu’nda yapildi. 18-27 Mart 2022 tarihlerinde Norveç’te yapilacak olan Havali Silahlar Avrupa Sampiyonasi’na katilacak milli aday kadroyu olusturacak sporcularin belirlendigi sampiyonada Bilge Alev’in elde ettigi derecelerle milli takima seçilmesi tüm ilçede sevinçle karsilandi.

Bafra Belediye Baskani Hamit Kiliç konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada, “Spor müdürlügümüz bünyesinde faaliyet gösteren Belediye Gençlik Spor Kulübü (BSK) olarak katilim sagladigimiz bu büyük sampiyonayi gurur verici sonuçlar ile tamamladik. Daha önceleri de birçok basarilar ortaya koydugumuz bu bransta, en büyük basariyi bu müsabakada gerçeklestiren gururumuz Bilge Alev elde etti. İçel’deki basarisinin ardindan milli takimimizda yer almaya hak kazanan sporcumuzun Avrupa Sampiyonasi’nda ülkemizi temsil edecek olmasi bizler için büyük bir gurur vesilesi. Söz konusu sampiyonada kendisine basarilar diliyorum. Dualarimiz ve destegimiz kendisiyle beraber” dedi.

Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu’nun İçel Erdemli Atis Poligonu’nda Havali Silahlar Genç Bayanlar Tabanca dalinda müsabakaya katilan Bafra Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu Bilge Alev seri atislari sonucunda 564 puan atarak final atislarina 2. siradan girmeye hak kazandi.

Bu yil yeni düzenlenen final atislari sonucunda altin madalyanin sahibi olan Bilge Alev Norveç’te yapilacak sampiyonanin milli aday kadrosuna seçilerek milli formayla ülkemizi temsil etme hakkini kazandi.

Sampiyona sonrasi duygularini dile getiren Bilge Alev’in antrenörü Murat Gürsel, “Hayalimiz buydu, çok çalistik ve kazandik. Bilge’ye her zaman güvendim, kabiliyetli kizimiz hak ettigi yerde, kendisini tebrik ediyorum. Inaniyorum ki Avrupa’da, daha sonra dünya kupasinda ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil etme hakkini elde edecek ve yurt disinda madalyalar kazanacak” seklinde konustu.

Baskan Kiliç, Bafra Belediye Meclisi Subat Ayi Olagan Toplantisi’nda gündem öncesi yaptigi konusmada geçtigimiz günlerde Samsun’da Atatürk anitina yapilan saldiriyi bir kez daha kinarken, milli takima seçilen Bafra Belediye GSK Aticilik sporcusu Bilge Alev’i de tebrik etti.

Kaynak: İHA