Önder Karaveli Açiklamasi 'Takim Burada Kazanmayi Çok Istiyordu Ama Olmadi'

Besiktas Teknik Direktörü Önder Karaveli, Antalyaspor maçinin ardindan çok üzgün oldugunu ve takimin burada kazanmayi çok istedigini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasinda Antalyaspor’u evinde agirlayan Besiktas rakibiyle ile golsüz berabere kaldi. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Besiktas Teknik Direktörü Önder Karaveli, bugün sezonun en yüksek seyirci sayisiyla oynadiklarini belirterek, ”Seyircimize, Besiktas camiasina galibiyet hediye etmek isterdik ama olmadi. Oyuna 3-4-2-1 ile basladik. Bunu tercih ederken de biraz bazi durumlar bizi oraya götürdü. Bazi oyunculari baslangiçta kullanamadik. Kullandigimiz oyuncu tercihlerimizde tamamen hem kendi oyunumuzu nasil daha iyi oynariz hem de rakibe karsi neler yapabiliriz, nasil daha fazla topa sahip olabiliriz diye planladik. Özellikle merkezde Pjanic ve Can, önlerinde Alex ve Ilkan ile oyunu rakip sahaya yikip, topa sahip olup Ridvan ve Rosier’i kenarlarda bulusturup bitirici pasla golü atmayi planladik. Yeteri kadar iyi olmadi. Merkez orta sahada çok fazla top kaybi yaptik topa sahip olamadik ve oyunu biraz daha geride oyalanarak kurduk. Çok fazla sayida korner kazandik ilk yarida. Kornerlerle ilgili rakibi analiz ettigimizde goller yediklerini gördük, oraya yogunlastik ve birkaç tane iyi korner geldi ama bir kismini kullanamadik. Ilk yari oynanan oyundan çok fazla memnun olmadik. Rakipte kaleye fazla gelmedi. Gelen toplara da Ersin izin vermedi. Ikinci yarida formasyonu degistirdik, 4-4-1’e geçtik. Biraz daha bizim etki alanimizda geçti baslangiçta ve bir süre sonrada kisa süreli kullanabilecegimiz oyunculari oyuna aldik. Larin’i ve Ghezzal’i oyuna aldik. Onlardan sonra rakip oyunu kendi sahasinda kabullenmeye basladi.

Gol öncesi gol pozisyonlari var ama en son vurusu dogru bir sekilde yapamadik. Ben kendi adima söylüyorum çok üzgünüm. Takim burada kazanmayi çok istiyordu fakat öyle olmadi” dedi.



”Batshuayi oyuna katki verdi”

Batshuayi’nin performansi hakkinda soruya cevap veren Karaveli, ”Sadece bugüne bu oyuna bagli olarak cevap vermem dogru degil. Güven her zaman oyuna baslayabilir. Onun baslamasi için Batshuayi’nin formda olmamasi durumlarina ihtiyaci yok. Bugünü kazanarak, Batshuayi gol atarak da bitseydi Güven’in oyuna baslama sansi her zaman vardir. Güven her zaman degerli bir oyuncu. Ben Batshuayi’nin oyuna katki verdigini düsünüyorum. Gol pozisyonlarini gole çeviremedigi için her seyi silmeyi dogru bulmuyorum. Batshuayi bu takimin içinde sezon sonuna kadar forvet bölgesinde devam edecek. Bazen baska isimlerde olacak sahada ama oyunda kötü oldugunu düsünmüyorum” diye konustu.



”3 oyuncuyu baslangiçta kullanamamamiz formasyonla ilgili degil”

Josef, Ghezzal ve Larin’in sonradan oyuna dahil olmasina deginen Karaveli, ”Josef sakatlanip çikti Malatya maçinda ve tedavi ile geçti. Biz Adana Demir maçinda kullanabiliriz diye geçti. Kendisi çok çalisti ve tedavileri yolunda gitti. O da takimda olmak istedi. Bireysel antrenörle olan kismi iyi geçti. Takimla beraber 2 antrenmana çikti ve süresi kisa olacakti. Belki 15, 20 dakika planliyorduk o yüzden onunla baslamadik. Ghezzal ise Antalya kampinin ilk antrenmanini zorla tamamladi. Sonrasinda yapilan kontrollerde problemi çikti. 2 gün tedavi oldu ve Istanbul’a döndü. Son 2 gün antrenmana çikti o da. Baslama ihtimali hiç yoktu. O da fedakarlik yaparak takimla olmak istedi. O da kisa süre aldi. Larin kitalar arasi yolculuk yapti, maçta oynamisti o da baslangiç yapabilecek durumda degildi. Bir bölümde kullanmak istiyorduk, oyun Larin’e ihtiyaç duyarsa diye. Bu 3 oyuncuyu baslangiçta kullanmamamiz formasyonla ilgili degildi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA