Baskan Güngör, 'Salvar Güresinin Baskenti Kahramanmaras'

Milli mücadelenin 102. yil dönümü kapsaminda düzenlenen Salvar Güresi Dünya Sampiyonasi’nda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, “Kahramanmaras salvar güresinin baskentidir. Spor, kültür, gastronomi, siir ve edebiyat gibi alanlarda düzenlenen etkinlikleri çok önemsiyoruz. Sehrimizde düzenlenen ulusal ve uluslararasi organizasyonlarin sayisini artiracagiz” dedi.

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan milli mücadelenin 102. yil dönümü kapsaminda düzenlenen etkinlikler hiz kesmeden devam ediyor. Etkinlik takvimi kapsaminda Merkez Spor Kompleksi’nde Dünya Salvar Güres Sampiyonasi düzenlendi.

40 ülkeden 300’ün üzerinde sporcunun ter döktügü turnuvayi Kirkpinar Baspehlivani Ismail Balaban kazandi. Turnuva sonrasi konusan Balaban, “Bu yil Salvar Güresi Dünya Sampiyonasi’nin ikincisi düzenleniyor. Önceki turnuva da Kahramanmaras’ta yapilmisti ve birinci olarak altin madalyayi kusanmistim. Bu yil hedefim tekrardan sampiyon olarak unvanimi korumakti. Hem yurt disindan hem de Türkiye’den çok degerli sporcular katildi ve kiran kirana mücadeleler oldu. Bu dev organizasyon için Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskanimiz Hayrettin Güngör’e ve emegi geçen herkese tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Düzenlenen sampiyonanin Kahramanmaras için önemine vurgu yapan Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, “Kurtulus Haftamiz kapsaminda Salvar Güresi Dünya Sampiyonasi sehrimizde yapildi. 40 ülkeden 300’ün üzerinde sporcu Kahramanmaras’imizda mücadele etti. Sporcularimiz arasinda da yirminin üzerinde baspehlivanimiz var. Kahramanmaras birçok seyin oldugu gibi salvar güresinin de baskenti. Yerel yönetimler olarak gerek güres sporumuzun gerekse de diger sporlarimizin gelismesi için ciddi çaba sarf ediyoruz. Geçtigimiz sene Dünya Güres Sampiyonasi Kahramanmaras’imizda düzenlenmisti. Bu sene tekrar bu dev organizasyona ev sahipligi yapiyoruz. Spor, kültür, gastronomi, siir ve edebiyat gibi alanlarda düzenlenen etkinlikleri çok önemsiyoruz. Insallah sehrimizde düzenlenen bu organizasyonlarin sayisini artiracagiz” ifadelerini kullandi.

Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, “Kahramanmaras’ta düzenlenen bu dev organizasyonda çok güzel mücadeleler izledik. Dünya sampiyonu olan Ismail Balaban’i tebrik ediyorum. Kahramanmaras Büyüksehir Belediyemize ev sahipligi için tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA