Adnan Dalgakiran Açiklamasi 'Organize Bir Kötülükle Karsi Karsiyayiz'

Antalyaspor maçindaki hakem hatalarini elestiren Besiktas 2. Baskani Adnan Dalgakiran, “Suna inaniyoruz ki Besiktas Kulübü olarak organize bir kötülükle karsi karsiyayiz. Bu organize kötülükle ne Merkez Hakem Kurulu ne Türkiye Futbol Federasyonu bas edemiyor” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasinda Besiktas, sahasinda FT Antalyaspor ile golsüz berabere kaldi. Müsabakanin ardindan Besiktas 2. Baskani Adnan Dalgakiran, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

“Taraftarimiz takimina olan inancini kaybetmedi”

Sözlerine taraftara tesekkür ederek baslayan Dalgakiran, “Bugün pandemiye, soguk havaya ragmen stadi doldurdular. Üstelik hepsinden daha kötü olan; bu sezon basladigindan beri Türk futbol hakemlerinin organize kötülügüne ragmen taraftarimiz takimina olan inancini kaybetmedi. Bunun da üstesinden gelebilecegimize inanarak bugün stadi doldurdu” ifadelerini kullandi.

“Derhal bu hakemlerle ilgili gerekenler yapilmali”

“Suna inaniyoruz ki Besiktas Kulübü olarak organize bir kötülükle karsi karsiyayiz” diyen Adnan Dalgakiran, söyle devam etti:

“Defalarca uyarilarda bulunduk. Yönetim olarak görevimiz bu yanlisliklari ikaz etmek. Ama artik biçak kemige dayandi. Baskanimizin ifadeleriyle çok sert uyarilarda bulunduk ki Baskanimiz Ahmet Nur Çebi 45 gün hak mahrumiyeti cezasi aldi. Futbolun degeri neyle yükselir; sahada iyi futbol oynanacak, hakemler bunu iyi yönetecek, altyapilari güçlü olacak. Bu bir ekosistem. Siz çok ciddi rakamlarla paralar harcayacaksiniz, emek sarf edeceksiniz, taraftar kar kis demeden stadi dolduracak ama elinizdeki düdükle her seyi mahvedeceksiniz. Bu is o kadar kolay degil. Buna asla izin vermeyecegiz, vermemeliyiz. Sadece Besiktas Kulübü olarak degil, Türk futbolu adina buna müsaade etmemeliyiz. Bu organize kötülükle ne Merkez Hakem Kurulu ne Türkiye Futbol Federasyonu bas edemiyor. Bugün hakem hatalari, bütün dünyada insan hatasi olabilecek seyler. Bunlari gidermek için VAR diye bir sistem çikardilar ki bu hatalar minimize edilsin. Ama görüyoruz ki VAR’la bu hatalar, biz buna hata demiyoruz, bu kötülük daha büyük boyutlara ulasti. Bu bir organizasyon olmadan olmaz. Bunlar tesadüfi olamaz. Sahada hizla oynanan maçta karar vermekte zorlaniliyor diyelim ve bu yetenekte bu yetenekte hakemlerimizin olmadigini düsünelim iyi niyetle. VAR da önünde, agir çekimde oynaniyor. Biz mi baska seyler görüyoruz? Koskoca bir camia isyan ediyor ve asla umurlarinda degil. Nasil bir kendine güven bu, nasil bir organizasyon. Sadece Besiktas’a degil bu, Türk futbolunun degerini düsürüyor. Bütün kulüpler buna tepki göstermeli. Bugün bize yarin baskasina. Futbolu dizayn mi edecekler? Ligi sahada degil de disarida mi organize edecekler? Derhal bu hakemlerle ilgili gerekenler yapilmali. Sunu çok açiklikla ifade ediyoruz; bu hakemler basarisizdir ve asla 1. Lig, 2. Lig yöneten hakemlerimiz bunlardan daha basarisiz olamaz. En azindan iyi niyetli olurlar. Bu hakemlerin raf ömrü dolmus. Bunlarin hepsi emekli edilmeli ve genç, dinamik hakemlerle yola devam edilmeli. Eger bu söylediklerimize karsi geliniyorsa, hata olarak görülüyorsa bu kadar hata da affedilmez. Profesyonel olarak bir iste bu kadar hata affedilmez. Milyon dolarlar, milyarlar dönüyor. Kulüplerin borç bogazina kadar dayanmis. Yasama mücadelesi veriyor ve bunlari gayet sekilde hata diyerek geçistiremeyiz."

"Türk futbolu tamamen yerle bir olmadan bu konuya el atilmali"

Hakem organizasyonunun gözden geçirilmesi gerektigine de dikkat çeken siyah-beyazli yönetici, "Artik A hakemi, B hakemi buralari geçtik. Çünkü konu buralari hakikaten geçti. Toplam olarak organizasyonun tamamini gözden geçirmemiz gerekiyor. Köklü ve radikal degisimler yapilmasi gerekiyor. Bu Besiktas için degil, Türk futbolu adina yapilmasi gerekiyor. Futbol büyük bir endüstri. Bu endüstride en büyük hassasiyeti hakem organizasyonlari göstermek zorunda. Besiktas Kulübü olarak önerimiz su; bu hakem organizasyonlarinin bastan sona degismesi gerekiyor. Baska seyleri de gözden geçirelim. Hakemlerimizi egitemiyor muyuz? Dogru bir sistemimiz yok mu? Her seyi gözden geçirelim, tartisalim. Bunu Türk futbolunun degerini yükseltmek için, seyirciyi tekrar stada çekebilmek için yapmamiz lazim. Eger ortada bir orta oyunu varsa niye kimse gelsin de maç seyretsin. Çok kritik ve tehlikeli bir nokta bu. Hepsinden tehlikeli bir noktadayiz. Kulüplerin borçlarindan dahi tehlikeli bir noktadayiz. Derhal bu ise yarindan tezi yok el atilmali. Böyle konusuyoruz diye de kalkip birileri ceza vermesin. Konusalim bunu, burada bir problem var. Konusanlara ceza vererek halledilecekse istedigi cezayi versinler ama biz gerçegi söylüyoruz. Yarin sabah bütün organizasyon gözden geçirilmeli ve radikal degisiklikler yapilmali. Bu kadar hata üstüne hata yapan hakemler tekrar maçimiza veriliyor. Suna kesin kanaat gerdik ki bu yapilanlar hata degil. Yani 10-15 maçta agir çekimde gözünün önünde oynayan seyde yanlis karar vermek diye bir sey söz konusu olabilir mi? Onun için çok geç olmadan, Türk futbolu tamamen yerle bir olmadan bu konuya el atilmali” seklinde konustu.

Kaynak: İHA