TBF'den Galatasaray'a Kötü Haber

Galatasaray, Anadolu Efes maçinin ertelenmesine dair yapilan basvurunun reddedildigini ve pozitif durumu olan oyuncularin da yarin sahada olacagini açikladi.

Sari-kirmizili kulüpten konuyla ilgili yapilan açiklamada, "Bilindigi üzere, geçtigimiz hafta birkaç farkli sporcumuzun semptom göstermesi sonucu yapilan testlerde 9 sporcumuzda covid pozitif tespit edilmis ve hafta içinde oynanmasi gereken FIBA Basketbol Sampiyonlar Ligi karsilasmalarimiz ertelenmistir.

Son olarak dün ve bugün ayri ayri yapilan kontrol testlerinde, 6 sporcumuzun covid pozitif durumunun devam ettigi belirlenmis, Türkiye Basketbol Federasyonu ve rakibimiz Anadolu Efes Spor Kulübü durumdan haberdar edilmistir. Karsilasmanin oynanmasinin yarin sahada olacak herkesin sagligi açisindan risk teskil ettigi ve ertelenmesi gerekliligi konusunda basvuruda bulunulmustur.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafindan az önce yapilan bilgilendirme ile tarafimizdan yapilan tüm basvurulara karsilik mevcut covid prosedürleri geregi karsilasmanin oynanacagini teblig almis bulunmaktayiz.

Su an itibariyla sadece 6 saglikli sporcuya sahip oldugumuzdan, covid pozitif durumlari devam eden sporcularimizin da yarin sahada yer almalari gerekecektir. Konuyu kamuoyunun bilgilerine sunariz" denildi.

Kaynak: İHA