Mehmet Altiparmak Açiklamasi 'Daha Çok Gol Atmak Için Oynayacagiz'

Kocaelispor Teknik Direktörü Mehmet Altiparmak, "Daha çok gol atmak için oynayacagiz" dedi.

Kocaelispor, Spor Toto 1. Lig’in 23. haftasinda oynayacagi Boluspor maçi için hazirliklarini aksam antrenmaniyla sürdürdü. Transferler için düzenlenen imza töreninin ardindan baslayan antrenman, basina ve taraftara açik sekilde gerçeklesti. Yesil-siyahlilarda tüm takim antrenmanda yer alirken sakatliklari süren Dino Ndlovu, Musa Nizam ve Hasan Hatipoglu Boluspor maçinda riske edilmeyecek. Öte yandan kart cezalisi konumunda bulunan Benhur Keser, Cisse, Diogo Coelho ve Mazlum Demir de Bolu maçinda forma giyemeyecek.

“15 tane final maçimiz olacak”

Antrenman öncesi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan teknik Direktör Mehmet Altiparmak, antrenörlüge ilk basladigi yer olan Kocaelispor’a geldigi için kendini evindeymis gibi hissettigini söyleyerek, bir an önce takimin üst siralara tirmanmasi gerektiginin altini çizdi. Altiparmak, “Kendi evime gelmis gibi çok mutluyum. Antrenörlük hayatima ilk basladigim yerdeyim. Ilkler hiç unutulmaz. Onun için bende çok ayri bir yeri var Kocaelispor’un. Bu anlamda da baskanimizla görüsmemiz yarim saat sürdü. Ortak paydada bulustuk ve bu büyük camianin bir parçasi olarak su anda göreve basladik. Takimin su an bulundugu konum, bize yakismayan bir yer. Kocaelispor hangi ligde olursa olsun sampiyonluga oynayan bir takimdir. Bizden önce görev yapan Mustafa Resit Akçay hocamiza, ekibine çok tesekkür ederiz. Bayragi biz devraldik. Kisa vadede ilk isimiz bir an önce bulundugumuz yerden yukariya çikmak, orta vadede yukariyi yakalamak. Insallah yukariyi yakaladigimizda da bizim için en iyi is sampiyon olmak. Su an gerçeklerle hareket etmemiz gerekiyor. Özellikle Bolu maçinda ilk galibiyetimizi alarak seriye baslamak istiyoruz. Yeni arkadaslarimiz katildi aramiza. Insallah bir forvet daha katacagiz. O da geldikten sonra hem transferimiz bitecek hem de her bölgede alternatiflerimiz olacak. 15 tane de final maçimiz olacak. Artik her seyimizle bunlara hazirlanacagiz. Burada büyük Kocaelispor taraftarina çok isimiz düsecek. Çünkü onlarin nasil taraftar oldugunu bizler çok iyi biliyoruz” diye konustu.



“Daha çok gol atmak için oynayacagiz”

Daha önce çalistirdigi her takimda hücuma yönelik oyun plani uyguladigini vurgulayan Altiparmak, Kocaelispor’da da oyun formatinin çok daha ön bölgede sekillenecegini belirtti.

Altiparmak, “Su ana kadar gittigimiz her takimda uyguladigim bir oyun planim var. Daha fazla hücum oynayan, hücuma yönelik bir oyun planimiz var. Bir sistemden baska bir sisteme geçmek oyuncular için hiç kolay degil. Bir anda söylendigi gibi olmuyor. Çünkü çok daha kapali oynayan bir takimdan, biraz daha ön tarafa fazla giden oyuncularla oynamaya çalisacagiz. Bunun için çalisiyoruz. Bütün antrenmanlarimizda bunu çalistik. Insallah biraz daha önde oynayacagiz. Daha çok gol atmak için oynayacagiz. Ama en önemli sey futbolun unsuru olan gol için, daha fazla keyif almak için oynayacagiz. Futbolcularimiza da söyledim, ‘Önce yaptiginiz isten zevk alin ki zevk verelim’ dedim. Bunun için de futbol oynayacagiz ve futbolu golle, gollerle süslemek bizim en büyük amacimiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA