Kocaeli BSB Kagitspor-Manisa BSB Maçinin Ardindan

TBL’nin güçlü takimlarindan Manisa BSB’nin galibiyet serisine son veren ve liderlikten eden Kocaeli BSB Kagitspor’un Basantrenörü Ahmet Murat Yolcu, “Artik bir liderim var. Hikaye bu ve Kagitspor markasi yukarilara çikacak” dedi.

Ligin en iddiali ekiplerinden Manisa Büyüksehir Belediyespor’un yenilmezlik serisine uzatma devresinde son veren ve zirve ortakligindan eden Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kagitspor’un Basantrenörü Ahmet Murat Yolcu maçin ardindan basin toplantisinda oyunu degerlendirdi ve sorulari cevapladi. 45 dakika süren mücadelenin ardindan Ahmet Murat Yolcu, “Manisa Büyüksehir Belediyespor sampiyon olacak ya da lige bir sekilde çikacak. Bütçeleri bizim 4 katimiz. Biz çok basarili bir is yaptik. Ama ilk günden beri amacimiz; Kocaeli’de basketbolu kalici kilmak. Kagitspor bir marka ve bunu adim adim yukarilara tasiyacagiz. 1 sene olur, 4 sene olur. Ben olurum ya da olmam. Bu marka yukari çikacak. Biz marka olacagiz. Manisa’nin yapacaklari da, atan oyunculari da belliydi. Hep söylüyordum; benim oyunu çözecek 1 numaraya ihtiyacim vardi. Koordinatörüme, kulüp yönetimime ve baskanima Corin Henry transferi için tesekkür ediyorum. Riski aldilar. Meyvesini verdigi için de Corin’e tesekkür ediyorum. Maçin içinde Brady ile beraber içeri büzdügümüz zaman belli noktada yardim gelecegini biliyorduk. Ve oralardan da sayimizi bulduk. Bence maçin uzatmaya gitmeden bitmesi gerekiyordu. Kismet. Çok sükür. Stresin ve gerilim arttigi anlarda daha önce liderim yoktu ve maçin sonunu getiremiyorduk ama simdi liderim var. Hikaye bu” dedi.



Mert Ulutas: "Maçin kirilma ani; Corin’in kaçirdigi atisti"

6 kez beraberligin saglandigi, Kagitspor’un 10 kez öne geçtigi maçta 31 dakika süren alan ve Kagitspor adina 15 sayi kaydeden Mert Ulutas, “Çok zorlu bir 45 dakika oldu. Maçin böyle geçecegini bilerek bütün hafta hazirlandik ve planimizi buna göre yaptik. Maçlari sonuna kadar tasiyan, hiçbir zaman maçtan kopmayan, sonuna kadar saldiran bir takimiz. Bunu yine gösterdik ve bu kez kazandik. Ilk yarida böyle çok maç kaybettik. Bir yerde bunun dönecegini biliyorduk. Bugün de daha akilli ve daha yüzdeli oynadik, kazandik. Bana göre maçin kader ani Corin’in staffin talimatiyla bilerek kaçirdigi serbest atisti. Orada topun bize geçmesi maçin kirilma aniydi. Maçin genelinde hepimiz maçi kazanacagimizdan emindik. Bunu bütün hafta boyunca hissediyorduk.Ligde kesinlikle hak ettigimiz yerde degiliz. Bundan sonra maç maç gitmek zorundayiz. Her maça kazanmak için çikiyoruz. Kazanarak yol alacagiz. Kendimizi yukarilara tasiyacagiz. Bu potansiyele sahip bir takimiz. Daha yukarilarda olmamiz gerekiyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Ikinci yari telafi edecegiz. Problem yok. Takim olarak çok samimiyiz. Herkes iç içe. Saha disinda da çok güzel arkadasligimiz var. Corin’i de geldigi gün aramiza aldik. Her konuda ona yardimci olmaya çalisiyoruz. O da uyum sagladi. Ilk maçi olmasina ragmen müthis oynadi” seklinde konustu.

Zirve yarisinda yara alan Manisa Büyüksehir Belediyespor’un basantrenörü ve sporculari ise basin toplantisina katilmadi.

6 kez beraberlik saglandi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kagitspor, 5 dakikalik uzatma devresiyle birlikte 45 dakika oynanan karsilasmada birçok istatistikte rakibi Manisa Büyüksehir Belediyespor’a üstünlük sagladi. 40 dakikalik 4 periyot sonunda 87-87’lik beraberligin saglandigi, 101-95 biten maçta ev sahibi takim boyali alandan 48 sayi kaydederken Manisa ekibi 42 sayida kaldi. Kagitspor’dan Henry ile Manisa’dan Watkins’in oyunun son bölümünde skoru belirleyen serbest atislarinda yüzde yüzlük basari gösterdigi karsilasmada Kagitspor benchten 25 sayilik katki alirken Manisa 23 sayi üretti. Watkins’in 34 sayiyla en skorer isim oldugu maçta Henry 29, Skeens ise 27 sayi kaydetti.

Kagitspor 14 sayi serbest atistan, 33 sayi üç sayilik atistan ve 54 sayi iki sayilik atistan buldu. Manisa ekibi ise 26 serbest atisin 18’inde isabet buldu. 33 sayi üç sayilik atistan ve 44 iki sayilik atistan sayi buldu.

Kaynak: İHA