Ismail Kartal Açiklamasi 'Biz Beraber Olursak Basarili Olabiliriz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, oyuncularini motive edecegini ve maçlara hazirlayacagini ifade ederken, beraber olurlarsa basarili olabileceklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe evinde Medipol Basaksehir’e 1-0 maglup oldu. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, her iki takimin da gerçekten çok tempolu oynadigini ifade ederek, mücadele gücü yüksek bir lig maçi oldugunu söyledi.

Kartal, “Bizim bir iki pozisyonumuz var, rakibin de öyle. Ikinci yari Irfan’in omzunda problem oldugu için mecburi degisiklige gittik. Ikinci yarida oyun kontrolü 15 dakika bizdeydi. Golü ararken yedigimiz gol bütün takimin dengesini bozdu. Ondan sonra da çok fazla üretken olamadik. Hamlelerimiz zamaninda ve yerindeydi. Oyunu degistirmek için her seyi yaptik. Sadece istedigimiz gibi üretken degildik ve sonuçta bir gol yedik, maçi kaybettik, çok üzgünüm. Taraftarlarimizdan özür diliyorum. Fenerbahçe bir gol yedigi zaman en az 2 gol atip maçi çevirmesini bilmeli. Biz bu aksam bunu gerçeklestiremedik. Sadece bugün söyledigim gibi maçi biz de kazanabilirdik. 1 gol bulup öne geçseydik belki taraftarimizin bu gol enerjisini yukari çekip çok baska bir skorla maç bitebilirdi. Bir gol yedigimiz için tepki protestolar oldu. Ben bunlarin olmamasini diliyorum. Futbolcular bizim futbolcularimiz. Biz Fenerbahçe’yi temsil ediyorum. Taraftarimizdan biraz daha sagduyulu olmalarini istiyorum. Biraz daha takimimiza destek vermelerini istiyorum“ dedi.



“Oyuncularin motivasyonunu yükseltmeye çalisacagim“

Gerçekten zor bir dönemde olduklarini söyleyen Kartal, “Maç 0-0 ve daha oyunda iki takim da birbiriyle mücadele ediyor. Ortada bir taktik savasi var. Biz de gol atabilirdik, rakip de. Ortada dengesizlik yoktu. Zaman zaman kontrol bizde, zaman zaman onlardaydi. 1 golle maçi kazandilar. Taraftarlar bizim taraftarimiz. Onlar varsa biz variz. Hep beraber burayi desteklememiz lazim. Bunun sonu yok. Taraftarlarimizin birazcik daha sakin olmalari lazim, takimi desteklemeleri lazim. Bugün kaybettik, gerçekten 3 gün sonra sali günü kupa maçi var. O maça ben en iyi sekilde hazirlamaya çalisacagim. Onlarin moral motivasyonunu yükseltmeye çalisacagim“ ifadelerini kullandi.

“Biz beraber olursak basarili olabiliriz“

Kendisinin Fenerbahçeli oldugunu anlatan Ismail Kartal, “Kaçmam, arkami da dönmem, sonuna kadar savasirim. Ne kadar bunu basarabilirim, ben yapabilirim tek basima benim yapacagim is degil. Taraftarin bize destek vermesi, oyuncularin sorumluluk almasi lazim. Ben elimden geleni bir Fenerbahçeli olarak katarim. Gece gündüz Samandira’da ugrasiyorum. Baskan ve yöneticiler de çok ilgililer. Maçtan sonra geldiler, oyunculara geçmis olsun dediler, olur arkadaslar kafanizi kaldirin 3 gün sonra maç var ona konsantre olun dediler. Biz beraber olursak basarili olabiliriz“ seklinde konustu.

Ismail Kartal son olarak takimin ileri uçtaki üretkenlik problemi ile ilgili soruya su cevabi verdi:

“Zamaninda ve dogru degisiklikler yaptigimizi düsünüyorum. Istedigimiz gibi üretken degildik. Fenerbahçe’de takim olarak bir seyler yapmamiz lazim. Hücum hattinda basarili olacagini inandigimizi oyunculari sahaya attik, bir plan yaptik olmadi. Transferler konusunda yönetim çalismalarini sürdürüyor. “

Kaynak: İHA